kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

En az 2 kişi tecavüz etmiş

AA
Giriş Saati : 18.02.2009 14:48
Güncelleme : 18.02.2009 22:42
Yeni Haber
Kocaeli'nin Gebze ilçesi yakınlarında tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen ''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan İtalyan sanatçının avukatı Mehmet Eke, Adli Tıp Kurumu raporuna göre, faillerin en az 2 kişi, hatta 3 kişi dahi olabileceğini öne sürdü.

Avukat Mehmet Eke, ''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'nun tecavüz edildikten sonra boğarak öldürmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporunu tamamladığını belirtti.

Soruşturma aşamasından itibaren sanık Murat Karataş'ın olayı tek başına gerçekleştirmediğini savunduklarını ifade eden Eke, ''Adli Tıp Kurumunun raporu bizi doğruladı. Raporun 8. ve 9. sayfalarında maktulün üzerinden alınan sperm, vücudu, elbiseleri ve araçtan alınan diğer numunelerde Murat Karataş'ın dışında ikinci, hatta üçüncü bir kişinin DNA örneklerinin tespit edildiği belirtiliyor'' dedi.

Giuseppina Pasqualina Di Marineo'nun tecavüz edilmeden önce araçtan inmeye çalıştığının da bilindiğini dile getiren Eke, ''Tek kişinin hem aracı kullanıp, hem de maktulün araçtan inmesine izin vermemesi zaten pek mümkün gözükmüyordu. Sanık Karataş'ın İngilizce bilmemesine rağmen Giuseppina Pasqualina Di Marineo'ya ait fotoğraf makinesindeki fotoğrafları yardım almadan silmesinin imkansız olduğunu yargılama aşamasında mahkemeye bildirmiştik'' şeklinde konuştu.

Avukat Eke, raporla birlikte yeni bir hazırlık soruşturmasına başlanacağını da kaydetti.

Eke, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın devam edilecek duruşmaya Maktul Giuseppina Pasqualina Di Marineo'nun İtalya'da yaşayan müşteki konumundaki ablası Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo'nun ilk kez katılacağını da söyledi.

İDDİANAME

Gebze Cumhuriyet Savcısı Kemal Bayık, Milano'dan sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart 2007'de ''barış ve güven'' mesajı vermek amacıyla gelinlikle yola çıkan, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Tel Aviv'e ulaşmayı hedefleyen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'yu Gebze yakınlarında tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Murat Karataş hakkında ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' istemiyle hazırladığı iddianameyi Gebze Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Gebze Ağır Ceza Mahkemesi, dava dosyasını, olayın meydana geldiği TEM Otoyolu Dilovası Tüneli'nin doğu kısmının Gebze ilçesi sınırları dışında kalmasından dolayı görevsizlik kararıyla Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

İddianamede, Marineo'nun Silvia Moro'dan İstanbul'da ayrıldığı, Ankara'ya gitmek için üzerinde gelinliğiyle Gebze'de D-100 kara yolunda otostop yaptığı sırada İzmit yönüne giden Murat Karataş'ın Marineo'yu aracına aldığı, seyir halindeyken Marineo'nun zanlının fotoğrafını çektiği belirtildi.
TEM Otoyolu'ndan İzmit'e giderken Karataş'ın Marineo'nun bacaklarını tuttuğu, Marineo'nun karşı koyduğu ifade edilen iddianamede, Karataş'ın İzmit'e varmadan tünelde aracı durdurduğu, inmek isteyen Marineo'yu saçından çekip içeri aldığı, ırzına geçtikten sonra kendisini şikayet eder korkusuyla boğazını sıkıp öldürdüğü kaydedildi.

Karataş'ın daha sonra İzmit gişelerinden çıkış ve ardından giriş yaptıktan sonra Gebze'ye yöneldiği, Dilovası gişelerinden çıkarak Demirciler köyü ormanlığına geldikten sonra maktulün üzerindeki parayı, cep telefonunu, fotoğraf makinesini, kamerasını, pasaport ve kimliğini aldığı, üzerindeki gelinliği çıkarıp ormanı götürdüğü, gelinliği cesetten uzak bir yere attığı, eve gidip kimlik ve pasaportu yaktığı, fotoğraf makinesi ile kameradaki kayıtları sildiği belirtildi.

CEP TELEFONUNA KENDİ SİM KARTINI TAKINCA YAKALANDI

Karataş'ın maktulden aldığı cep telefonuna kendi sim kartını takıp kullandığı, daha sonra cep telefonunu sattığı ifade edilen iddianamede, Karataş'ın, cep telefonu kayıtlarının araştırılması sonucu yakalandığı, işlediği tüm suçları kabul ettiği, yer göstermesi üzerine cesedin bulunduğu, maktule ait cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kameranın da ele geçirildiği bildirildi.

Cumhuriyet Savcısı, sanık Murat Karataş'a ''nitelikli cinsel saldırı, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, bir suçu gizleme veya başka bir suçun delillerini gizleme veya yakalanmamak amacıyla öldürme ve hırsızlık'' suçlarından ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' verilmesini istiyor.