kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hilmi Güler

Enerji turu

16.02.2009
Güler: Elektriği bilek güreşiyle alacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, TETAŞ'ın özel sektörden elektrik alımıyla sektörde rekabet ortamının oluşmasını düşündüklerini açıkladı. Güler, "rekabet ortamında oluşacak fiyatlar da tüketiciye olumlu yansıyacak. Rekabet olunca herkes burada bilek güreşi yapacak. Bundan da sanayicimiz, dar gelirli vatandaşımız, ihracatçımız, turizmcimiz yararlanacak'' dedi. Güler, ihaleyle ne kadarlık bir elektrik alınacağı konusunda, sınır olmadığını, 16 Mart'a kadar teklif alınacağını söyledi.

Nükleerde Türkiye modeli Rusya için örnek oldu
Türkiye'deki nükleer santral ihalesinin tek katılımcısı Rus ZAO Atomstroyexport tarafından yapılan açıklamada nükleer enerjide Türkiye'de kullandıkları yöntemin başka ülkelerdeki ihalelelere de örnek oluşturabileceği kaydedildi. Atomstroyexport'un Başkan Yardımcısı Timur Ivanov bir açıklama yaparak Türkiye'deki ihalelere benzer ihaleleri başka ülkelerde de aradıklarını söyledi.

Petrobras'ın Karadeniz'de petrol hedefi 100 bin varil
Brezilya milli petrol şirketi Petrobras 2020 yılından itibaren Karandeniz'de günlük 100 bin varil petrol çıkarmayı planladığını açıkladı. Şirketin uluslararası Operasyonları'ndan Sorumlu Başkanı Luiz Zelada, Rio de Jeneiro'da yaptığı açıklamada Türkiye'de bu yıl içinde deniz aramalarına başlayacaklarını kaydetti. Körfez'de ve İran'da petrol aramalarına da ağırlık vereceklerini belirten Zelada, uluslararası operasyonlara 2013 yılına kadar toplam 15,9 milyar dolar yatıracaklarını belirtti. Zelada Brezilya ile birlikte toplam yatırım planlarının 2013 yılına kadar 174.4 milyar dolar olduğunu söyledi. Petrobras Brezilya dışındaki üretimini 341 bin varile çıkarmayı planlıyor.
Haberin fotoğrafları