kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevigen: Alnım açık, başım dik

AA
Giriş Saati : 17.02.2009 17:11
Güncelleme : 17.02.2009 18:05
Yeni Haber
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, hakkındaki iddialarla ilgili olarak, ''Alnım açık, yüzüm ak. Bir kuruş yetim hakkı yemedim, çocuklarıma bir kuruş yetim hakkı yedirmedim'' dedi.

Sevigen, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

''Son günlerde şahsına yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü'' öne süren Sevigen, ''bazı gazetelerin bu iddiaları ciddiye alarak manşetlere taşımasından büyük üzüntü duyduğunu'' söyledi.

''İlk önce bir aday adayından para ve ev talebinde bulunduğu, daha sonra da aday adaylarının belirlenmesinde etkili olduğu yönünde söylentiler çıkarıldığını'' anlatan Sevigen, ''bu iddiaların bir ses kaydına dayandırıldığını, ancak bu ses kaydının ortaya konulmadığını'' ifade etti.

Yasal girişimlerde bulunduğunu, ses kasetinin ortaya çıkarılması halinde tüm görevlerini bırakacağını açıkladığını dile getiren Sevigen, ''Yaklaşık 15 gün oldu. 15 gündür kaset yok. Niye çıkmıyor kaset? Çok üzülüyorum. Böyle bir ima ile saklayarak, bunu sürekli gündemde tutarak, yaygınlaştırarak bir kampanya devam ediyor. Herkesin her dönem talepleri olmuştur ama taleplerimiz yerine gelmedi diye insanlara baskı yapmak, insanları karalamak hoş olmuyor'' diye konuştu.

Son günlerde ise hakkında ''bir rant ittifakı senaryosu'' ortaya atıldığını kaydeden Sevigen, iddialara konu olan Beşiktaş'taki arsanın satışında ''iki kişinin tanıştırılmasından öteye hiçbir rolünün olmadığını'' savundu. Sevigen, ''Üzülüyorum ama önemli değil. Her şeyin bir cevabı var. Alnınız açık olduktan sonra, çocuklarınıza yetim hakkı götürmedikten sonra, başınız dik olduktan sonra, hesabı millete verecek olduktan sonra iki tane manşete hesap vermenin hiçbir anlamı yok. Biz milletin oyuyla buradayız'' dedi.

''Arsanın imar durumunda satıştan sonra bir değişiklik olmadığını'' anlatan Sevigen, ''bu nedenle herhangi bir rantın ya da torpil yapma durumunun sözkonusu edilemeyeceğini'' söyledi. Arsayı satın alan Mehmet Emin Erkan'ın, ''alışverişin gerçekleşmesinde emek verdiği için kendisine hisse teklifinde bulunduğunu'' kaydeden Sevigen, hisse için gerekli parayı temin edemediğini ve bu nedenle ortaklığın gerçekleşemediğini aktardı.

Bir anlaşmanın söz konusu olmadığını, dolayısıyla ranttan da bahsedilemeyeceğini ifade eden Sevigen, ''Eğer ortak olsam 5 yılda benim hesabıma 1 lira girmez mi? Ortak olan insan 1 kuruş kazanmaz mı? Hesaplar ortada. Bu konuda benim hesaplarıma, hepsi dahil, 1 lira girdiyse hemen istifa ederim'' dedi. Sevigen, ''İstedikleri olmadı diye insanlara bu kadar acımasızca saldırmanın haklı bir yanı yok. Bu bakımdan benim alnım açık, yüzüm ak. Bir kuruş yetim hakkı yemedim, çocuklarıma bir kuruş yetim hakkı yedirmedim. İnsanların çocukları, onurları, partileri ve şerefleri söz konusu olduğu zaman ister istemez bu açıklamaları yapmak zorunda kalıyor'' diye konuştu.

''İFTİRAYI ÇÜRÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sevigen, ''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Hayır düşünmüyorum. Niye istifa edeyim. Herkese iftira atılıyor. Bugün bana atılan yarın sana atılır. İftirayı çürütmeye çalışıyoruz. Ben buraya milletin gücüyle geldim, iki tane gazete başlığıyla mı gideceğiz. Bir tekini ispat etsinler bütün siyaset hayatımı bırakırım'' dedi.

Sevigen, kendisinin konumunda olan bir kişinin ticari ilişkilere girmesini ve böyle bir satışta aracılık yapmasını etik bulup bulmadığının sorulması üzerine ise, kendisinin sokaktan gelen bir milletvekili olduğunu ve vatandaştan gelen tüm talepleri karşılamaya çalıştığını anlattı. Sevigen, ''Etik olmayabilir, doğru. Biz de paramızı koyarak iş yapalım dedik ama olmadı. Çok büyük etik olmayan bir şey yok'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iddialarla ilgili ne düşündüğüne ilişkin soruya da Sevigen, ''Sayın Baykal bu konularda hassas bir insan. En ufak bir delil olduğu zaman Sayın Baykal'a kalmadan o işi bırakırız zaten'' karşılığını verdi.