kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AK Parti Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediye başkan adayları sevgililer gününde vatandaşlara çiçek dağıtmış ve sevgiler günün kutlamıştı. Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Bilici ve Seyhan Belediye başkan adayı Azim Öztürk sokaklarda çiçek dağıtarak Adanalıların 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlamıştı.

"Evlenemeyen kalmayacak"

AA
Giriş Saati : 17.02.2009 13:47
Güncelleme : 17.02.2009 17:36
Yeni Haber
Adana'nın Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, yeni dönemde seçilmesi durumunda evlilik özlemini maddi imkansızlıklar nedeniyle gerçekleştiremeyen gençlere damatlık ve gelinlik temin edeceğini, düğün salonunu ücretsiz vereceklerini söyledi.

Öztürk yaptığı açıklamada, Seyhan'da görevde bulunduğu süre içinde halkın yararına projeler üreterek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Projelerinin insan odaklı olduğunu belirten Öztürk, ''Çalışmalarımızın ihtiyaçlara uygun olmasına özen gösteriyoruz'' dedi.

Seçim çalışmaları sırasında evlenmek isteyen, ancak maddi durumu yetersiz çok sayıda gençle karşılaştığını ifade eden Öztürk, yeni dönemde bu durumdaki bekarlara yardım edeceğini kaydetti.

Evlilik hazırlığındaki gençleri en fazla gelinlik, damatlık ve salon giderlerinin korkuttuğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

''Yeni dönemde, bu tür korkuları olan gençlerimizi rahatlatacağız. Evlilik hazırlığındaki gençlerin damatlık ve gelinlik ihtiyaçları ile düğün salonu giderlerini belediye olarak karşılayacağız. Düğündeki ikramlar ise çok cüzi ücretle temin edilecek.''

Şehrin iki farklı bölgesinde iki düğün salonunu kiralamayı düşündüklerini belirten Öztürk, buraların evlenmek isteyen gençlere hizmet vereceğini
söyledi.

Öztürk, damatlığın armağan edileceğini, gelinliğin ise düğün için ödünç verileceğini bildirdi.

Belediye Başkanı Öztürk, bunun yanı sıra Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) gibi sosyal içerikli hizmetlere de yenilerinin ekleneceğini ifade etti.

Bugüne kadar 50 binin üzerinde mezun veren SEYMER'e yenilerinin ekleneceğini kaydeden Öztürk, ayrıca gençlere yönelik meslek edindirme merkezleri ile Seviye Belirleme Sınavı ile ÖSS'ye girecek adaylar için de kurslar, etüt merkezleri açacaklarını belirtti.