kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Anayasa paketi dokunulmazlık maddesine kilitli

Şenol ATEŞ-Uğur BECERİKLİ
16.02.2009
Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, dokunulmazlıkların yeni anayasa değişikliği kapsamında ele alınabileceğine ilişkin sözlerine partilerin tepkileri şöyle oldu:

* CHP (Kemal Anadol- Süha Okay): Dokunulmazlıklarla ilgili olarak tek maddelik bir anayasa değişikliği önerisi gelirse, bunu değerlendirebiliriz. Ancak bunun dışında hiçbir değişikliğe onay vermeyiz.

* MHP (Tunca Toskay): Dokunulmazlığın kürsüyle, siyasi faaliyetlerle sınırlandırılmasından yanayız. Fakat Sayın Başbakan buna yanaşmıyor. Terörle ilgili, bölücülükten yargılanan milletvekilleri varsa bunun kesinlikle kaldırılması lazım.

* DTP (Bengi Yıldız): Batı ülkelerinde dokunulmazlığın anlamı neyse Türkiye'de de öyle olmalı. Hırsıza dokunulmazlık olmaz.

* AK Parti (Nihat Ergün): Yasama, yürütme, yargı dokunulmazlıkları bir bütün halinde ele alınmalı. CHP bu yaklaşımının arkasındaysa, Uzlaşma Komisyonu öncelikle dokunulmazlıkları ele alabilir, sonra diğer konulara geçer.

* TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu: CHP'siz de olur ama önemli olan bütün partilerin uzlaşması. Aynı tutumun izlenmesi ve uzlaşma komisyonuna üye gönderilmemesi durumunda, CHP'yi halka şikâyet ederiz. Vergi yüzsüzleri gibi isimlerini deşifre ederiz. Yerel seçimden sonra biz anayasa değişikliğine hazırız. Meclis'teki dokunulmazlığın kaldırılması dosyası 304'e ulaştı. Dosyaların 75'i hakkında dönem sonuna ertelenmesi kararı verildi.