kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Otomotiv paketimiz hazır tekstilde eyleme geçiyoruz

16.02.2009
Sanayi Bakanı Çağlayan, otomotiv için düzenledikleri paketin hazır olduğunu belirterek, "İstihdam kaybını engelleyecek ve işletmeleri yaşatacak tedbirler gerekli" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, işveren kesiminin belli bir süre de olsa SSK primleri ve vergi ödemesinin ertelenmesi talepleri olduğunu belirterek, "Ben Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak bu işe olumlu bakıyorum" dedi. NTV ve CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan, işsizlik oranı ve destek paketlerini değerlendirirken, "Her ülkede paket açıklandı aynı paketleri biz de açıklayalım" şeklindeki talepleri doğru bulmadığını vurguladı. Son 6 yıldaki yüksek büyümenin arkasından krizin ortaya çıkarttığı ciddi bir sıkıntı yaşandığına işaret eden Çağlayan, "2009'un da 6-7 ayı krizin etkisiyle ülkemizde kendini hissettirmeye devam edecek. Dolayısıyla özellikle ihracat konusunda fazla istihdam yapan ve ihracata fazla dayalı olan sektörlerde bu ilk ortaya çıkan işaretler" dedi.

TORBA YASAYLA PLAN DEVREDE
Bakanlık olarak önce deri konfeksiyon sektöründe değişim dönüşüm destek eylem planını çalıştıklarını belirten Çağlayan, sadece bugünü kurtarmaya değil yarını da kurtarabilecek bir eylem planı ve bütün kurumların işbirliğine ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Bunların birçoğu için de yasal düzenlemeler yapıldığını anımsatan Zafer Çağlayan, "Nitekim yarın (bugün) sabah TBMM'de görüşülecek olan torba kanunuyla beraber tekstil konfeksiyon sektöründeki eylem planı harekete geçirilecek. Otomotiv sektörü için paketimiz hazır. Gün, istihdam kaybını engelleyecek ve işletmelerin yaşamasını devam ettirecek her türlü düzenlemenin yapılması gereken bir gündür" dedi. Çağlayan, işsizlik sigortası fonundan desteklerle istihdam kaybının önüne geçilebileceğini söyledi.