kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Benim için örgüt önemli"

(ANKA)
Giriş Saati : 17.02.2009 12:44
Güncelleme : 17.02.2009 17:36
Yeni Haber
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, bazı belediye başkan adaylarının örgütlere, örgütlerinde kendisine yaptığı baskının kendisini çileden çıkarttığını söyledi. Tekin, "Örgütleri hiç kimse yok sayamaz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsen Tekin ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde yaşanan istifa krizine açıklık getirmek için ortak basın toplantısı yaptı.

Haberi katıldığı bir radyo stüdyosundan öğrendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Tekin ile kısa bir görüşme yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Adaylık sürecine başlarken bu üçlü çok güçlü diye çıktık. İstanbul'un sorunlarına kilitlenmiş durumdayız. İstanbul'un sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. 30 Mart'ta İstanbul'da yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz. İstanbul'da saydamlığı, sevgiyi ve hoşgörüyü egemen kılmak için çaba harcıyoruz" dedi. İstifa krizi konusunda da Kılıçdaroğlu, olayın odak noktasındaki Tekin'in açıklama yapacağını söyledi.

* İSTİFA SÖYLENTİLERİ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

TEKİN : "BASKI ÇİLEDEN ÇIKARTTI"

Kılıçdaroğlu'ndan sonra söz alan Gürsel Tekin, özellikle seçim süreçlerinde sadece CHP'de değil bir çok partide bu sıkıntıların yaşandığını söyledi. Tekin şöyle dedi:

"Siz de taktir buyurursunuz ki ben İstanbul İl başkanlığı yaptım. 39 tane arkadaşımla yola çıktım. Ve bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları bütün ilçe başkanları ve örgütlerimle başarabildim. Ben tek başıma hiçim. Örgütün olmadığı yerde hiçbir şey söz konusu olmaz. Bazı yerlerde bazı belediye başkanı arkadaşlarımız baskısı sonucu örgütlerin yok sayılması, bir örgüt başkanı olarak doğrusu beni de rahatsız etmiş, çileden çıkartmıştır. Ben CHP il başkanı olarak öncelikle örgütümü ciddiye alırım. Elbette belediye başkan adayları da benim başımın tacıdır ama bazı belediyle başkan adaylarımız örgütlerimize baskı yapması, örgütlerimizin de benim de üzerimdeki baskısı, doğrusu beni bu noktayla getirdi. Keşke gelmemiş olsaydı. Bundan sonraki süreç daha doğru işleyecek. Örgütlerimizi hiç kimse yok sayamaz. Altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bütün bu olumsuzluklara rağmen önümüzdeki süreçte doğru işleyecek. İstanbul'u almak üzere adaylımızla omuz omuza sokaklarda olacağız. İnanıyorum ki örgütlerimizde bizimle olacak. 29 Mart'tan sonra hem İstanbul da hem de Türkiye'de yeni bir sayfa açılacaktır. "

Tekin, bu açıklamasının ardından gazetecilerin yoğun sorusuna muhatap oldu. Ancak Tekin, soru almayacağını belirterek basın toplantısını bitirdi.