kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Altından vazgeçmeyen Türk yatırımcısı bankaların radarında

16.02.2009
Küresel krizle birlikte güvenli liman arayan yatırımcıların sığındığı altın, uluslararası piyasada 950 doları zorluyor. Bankalar ise güvenli limandan hiç ayrılmayan Türk yatırımcısının peşinde..
Küresel finans kriziyle birlikte piyasalarda gözlenen belirsizlik yatırımcıları "güvenli limanlar" aramaya yöneltirken, son dönemlerde en çok kazanan yatırım araçlarından biri olan altına Türk bankaları da ilgi göstermeye başladı. Türkiye'de de güvenilir yatırım araçlarının başında gelen altın, artık birçok bankanın fonları ve mevduat hesapları arasına girmiş durumda. Yatırımcılar, her geçen gün değeri artan altına artık sadece "yastık altı" şeklinde değil, bankalarda hesap açarak ya da altın yatırım fonları alarak yatırım yapmayı tercih ediyor. Türk yatırımcısının altına olan talebi dinmeyince bankalar peşi sıra altına yönelik fonlar çıkarıyor. İşte bankaların altın isteyen yatırımcılarına özel hizmetleri:

AKBANK FONU GÖZDE
Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Akbank B Tipi Altın Fonu'nun içeriğinde yüzde 95-100 arasında altın bulunduğunu ifade ederek, fon büyüklüğünün, yatırımcıların beğenisine sunulduğu tarihten itibaren devamlı artan bir trend izlediğini, bugün Akbank B Tipi Altın Fonu'ndaki yatırımcının 3 bin civarında ve fon büyüklüğünün 25 milyon TL olduğunu bildirdi. Tözge, geçen yıl fonun getirisinin yüzde 29.11 olduğunu, 4 Şubat 2009 itibariyle ise son bir yıllık getirinin yüzde 35'e ulaştığını kaydederek, "Kriz döneminde altın fonuna olan ilgide hem büyüklük hem müşteri sayısı olarak artış gözlemliyoruz. Örneğin; 4 Şubat itibariyle bir yılda altın fonu yatırımcı sayımız yüzde 91, büyüklüğü ise yüzde 103 artış gösterdi" diye konuştu.