kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Dünyanın pahalı lezzetleri hâlâ müşteri buluyor.

Bin dolarlık omletten lütfen!

BURCU ALDİNÇ
09.01.2009
Ekonomik krize rağmen lüks yiyeceklerin fiyatları dü.ecek gibi görünmüyor. Üstelik bir omlete bin dolar ödemek için sırada bekleyen pek çok mü.teri var.....
Harcamanın sonu yok...
Ne kadar paranız olursa olsun, her zaman alacak daha fazla şey çıkıyor insanın karşısına. Tatmin olmak, aza kanaat etmek en güzeli. Yeni çıkan bir telefonu alsanız, bir sonraki ay, hatta hafta, daha iyisi çıkıyor piyasaya.
Kısacası 'en güzel' ve 'en iyi' kavramları günden güne anlamını yitiriyor.
En pahalı olan yerini her an başka bir şeye bırakabiliyor. Giyimden dekorasyona, tatilden yemeğe kadar tüm sektörler için bu geçerli. Özellikle son yıllardaki yeni trend, nadir bulunan, pahalı ve farklı tatları partilerde, özel davetlerde sunmak.
Fransa'da asilzadeler sosyete partilerinde sofraya çulluk getirebilmek için özel ava çıkıyor, eski İngiltere kralı, Kenya seyahatine çıkarken yanında beyaz trüf mantarı götürüyor. Gıdaya ödenen paralar son yıllarda abartılı rakamlara ulaştı. Öyle ki Florida'da Diana Duyser adlı bir kadın, evinde kızarttığı tost ekmeğinin üzerinde Virgin Mary'ye (Meryem Ana) benzer bir figür olduğunu fark etmiş, bu ekmeği 10 yıl saklamış ve sonunda 2004 yılında 28 bin dolara (42 bin TL'ye) bir kumarhaneye satmıştı. Isırılmış bir tost ekmeği için 28 bin dolar ödemek çılgınlık olarak gelebilir ama dünya jet-sosyetesinde bir omlete bin dolar ödemek o kadar uçuk bir fikir değil. İşte fiyatlarıyla 'Bu kadar da olmaz,' dedirtecek dünyanın en pahalı gıdalarından bazıları.