kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Tombakları zamana uydurmuş!

İstanbul'un elitleri perşembe günü neredeyse tam kadro Süzer Sanat Merkezi'ndeki SUAV'daydı. Onları bir araya getiren ise Merve Gürsel'in 'Tombakça Portreler' sergisiydi.
İstanbul'un elitleri tasarım işine çok düşkündür. Gerçi son yıllarda çoğu takı ve kıyafet tasarımına yönelse de başka alanlarda hünerlerini sergileyenler de oluyor. Örneğin Merve Gürsel gibi... Kurttepeli Ailesi'nin kızı olan Merve Gürsel, bekarken kurduğu MK Design & Art markasıyla dekorasyon ve dekorasyon ürünleri konusunda önemli işler yapmıştı. Ancak The Marmara'nın sahipleri Gürsel Ailesi'nden Kaan Gürsel ile evlendikten sonra Merve Hanım işine ara verdi. Kızını büyüttükten sonra eskisi gibi olmasa da yavaş yavaş işine dönen Merve Hanım'ın, uzun süredir üzerinde çalıştığı tasarımlarını perşembe günü açtığı sergiyle dostlarının beğenisine sundu.

ARKADAŞLARI POZ VERMİŞ

Merve Gürsel'in, 'Tombakça Portreler' adını verdiği sergideki hem tasarımları hem de sergileme biçimi çok ilginçti. Merve Hanım, bir Osmanlı el sanatı ürünü olan tombakları zamana uydurmuş ve ortaya çok güzel dekoratif süs eşyaları çıkmış. Bunların adını da 'tombakça' koymuş. Bununla da yetinmemiş, Sıtkı Kesemen ve Zeynel Abidin Ağgül'e, başta kendi çevresinden olmak üzere ünlü isimlerle 'tombakça'larının fotoğraflarını çektirmiş. Merve Gürsel SUAV'da işte bunları, yani Tombakça Portreleri sergiliyor. İstanbul'un elitleri son günlerde çok fazla davet sıkıntısı çekmemesine rağmen kıtlıktan çıkmış gibi Merve Gürsel'in sergisine akın etti. Kimlerin olduğunu yazmaya kalksam sayfa yetmez. Bu kadar elit bir araya çok sık gelmez; demek ki, Merve Hanım'ın İstanbul'un elitleri içinde hatırı çok sayılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın