kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELVAN DEMİRKAN

Kadınlar gerçekten bu kadar umutsuz mu?

Bugün 'Sevgililer Günü'... Ama çoğumuzun aşk konusunda kafası biraz karışık... Aşk; coşkuyu, eziyeti, özgürlüğü ve esareti birarada yaşadığımız, en mantıklı insanı bile en akıldışı davranışlara sürükleyebilen, limitlerimizden vazgeçtiğimiz, bağımlılık yapan, kafayı bulduran bir duygu.... Ve dünya onsuz dönmüyor... Diyelim bir erkekle çıktınız ve hoş bir gece geçirdiniz. Potansiyel bir ilişki bulduğunuzu düşünüyorsunuz. Sizi arayacağını söylüyor ama aramıyor. Neden? Dünyada kadınların kafasını en çok karıştıran sorulardan biridir bu...

KADRODA YOK YOK!
'Sex and the City' dizisinin bir bölümünde, Miranda bu soruyu sorduğu zaman aldığı cevap, erkeğin önemsemeyen tavrına rağmen hâlâ daha onu elde etmeye çalışan kadınlara tokat gibi gelmişti: 'He is just not that into you!' (Seninle gerçekten ilgilenmiyor.) Dizinin senaryo yazarları Greg Behrendt ve Liz Tuccillo, bu cümleyi kitaba çevirdiler. Tabii bir cümleden çıkan bu kitap, bir ilişkinin içyüzünü kavramaktan çok uzaktı. Zor ve şahsi ilişki problemlerine, kolay ve genel cevaplar veriyordu ama yine de Amerika'da 1.5 milyon sattı. Televizyon şovları kitabı günlerce konu yaptılar. Ve yetmedi, şimdi de filmi çıktı. Kadroda da Jennifer Aniston, Scarlett Johannson, Drew Barrymore, Elizabeth Colloney ve Ben Affleck var. Mesajı ne kadar sığ olursa olsun, yine de bu kadroyu bir arada görmek için dün filme gittim.

ERKEK DEĞER VERİRSE...
Küçük bir oğlan çocuğu parkta kız arkadaşını itiyor. Yere düşen kız çocuğu ağlamaklı bir suratla 'Neden beni ittin?' diye soruyor. Oğlan da 'Çünkü köpek kakası gibi kokuyorsun' diyor. Ağlayarak annesinin yanına giden küçük kızı annesi 'Hayatım seni neden itti biliyor musun? Çünkü seni beğeniyor' diye teselli ediyor. Film; 'Erkekler değer verdikleri kadına kötü davranır diye düşünmeye programlanmışız, işte bütün problem bu!' mesaji ile başlıyor. İki uzun saat boyunca kadınların aşkı ne kadar nörotik bir şekilde aradıklarını izliyoruz. Bütün kadınlar sadece aşkı ve sevgiyi düşünüyor, erkeklerse sanki başka bir gezegende yaşıyorlar. Filmde aşk yaşamaya hasret Gigi, bir akşam yemek yediği erkekle hoş vakit geçirince hayatının aşkını bulduğunu düşünüyor. Tabii ertesi gün ses seda yok! Erkeği arayıp, anlamsız bir mesaj bırakıyor, yine tık yok! Sonra Gigi, kendine saygısı olan bütün kadınların yaptığını yapıyor; cevap alamadığı erkeği görebilmek için onun sürekli gittiği bara gidiyor. Orada da yok, ama barın sahibi gerçeği görmemekte ısrar eden Gigi'ye romantizm sözlüğündeki en kabus cümleyi söylüyor: "He is just not that into you!"

UMUTSUZ KADINLAR
Gerçekten erkekler ve ilişkiler bu kadar sığ mı? Kadınlar bu kadar umutsuz mu? En anlamlı ilişkileri myspace, facebook gibi internet sitelerinde ve gece kulüplerinde bulmaya çalışanlar böyle düşünebilir tabii... 'Artık yeni birisiyle tanışmak için kuaföre gidip, saçınızı yaptırmanız gerekmiyor, internet paylaşım sitelerinde profilinizi güncelleştirmeniz yeterli' gibi hoş birkaç espri de vardı.

ABD'DE ÇOK İZLENİYOR
Film, aşkı obsesif bir şekilde arayan bir kişinin karşısındakinin gerçek duygularını anlamakta neden zorluk çektiğini irdeleyebilmekten çok uzak. Aynı şekilde, 'Neden yalnızım?' sorusunun cevabını, 'problem olan ben değilim, karşımdaki' olarak görenlere de hiçbir bakışaçısı getirmiyor. Aradığı aşkı bulamayan karekterler, kendileri ile gerçek ve dürüst olarak yüzleşmiyor. Seçimleri ve tavırları ile ilişkiyi daha en başında ayağından vuranlara da neyi yanlış yaptıklarını gösteremiyor. Yani konu çok tembelce işlenmiş.. Eh, bir cümleden çıkan bir kitap ve film de ancak bu kadar olur herhalde... Yine de Amerika'da bu hafta en çok seyredilen filmdi... Bu arada Scarlett Johannson, seksi bir yoga öğretmenini oynuyor. Hayranıysanız, kalçasının, göğüslerinin ve dudaklarının dolgunluğu her sahnede gözünüzün içinde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın