kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Hayvanseverlerden oy almak zor

13.02.2009
29 Mart yerel seçimlerine 'Hayvan Katillerine Oy Yok' kampanyasıyla hazırlanan hayvanseverler; binlerce seçmene ulaşmayı hedeşiyor ve adayların hayvan haklarına saygılı olacağına dair taahhütte bulunmalarını istiyor..
Yerel seçimler yaklaşırken hayvanseverler de boş durmuyor. 'Hayvan Katillerine Oy Yok' kampanyasıyla seçimlere hazıralanan hayvanseverler, bu kampanyayla iki önemli hedef belirledi: "Belediye başkan adaylarının seçilmeleri durumunda hayvan haklarına saygılı olacaklarını kamuoyu önünde beyan etmeleri ve kampanyanın mümkün olduğu kadar çok seçmen tarafından duyulması." Hedeflerine ulaşmak için iki koldan çalışma yürüten hayvanseverler, bir taraftan adaylara diğer taraftan seçmenlere ulaşmaya çalışıyor.
Adaylığı açıklanmış kişilere ulaşarak, onlardan "Seçildiğim taktirde hayvan haklarına saygılı olacağım," şeklinde beyanat vermelerini öneren havyanseverler; bununla da yetinmiyor. Seçmenlere ulaşmak adına, 'Hayvan Katillerine Oy Yok' mesajını ileten büyük bir e-posta zinciri başlatmak için hazırlıklarını sürdüren hayvanseverler; Facebook'u da bu kampanya için bir platforma dönüştürdü.
Facebook'ta oluşturdukları sayfada posterleri, hayvanseverliğiyle tanınan ünlü yazar Bekir Coşkun'un yazılarından alıntılarla süsleyen kampanyacılar; bir de video sunumu hazırlamış durumdalar.
Facebook kullanıcılarına bu albümlerden istediklerini seçip bütün tanıdıklarına göndermeyi öneren kampanya moderatörlerinin herkesten talebi var: "Bu materyalleri tanıdıklarınızla paylaşın, bloglarınıza ve web sitelerinize ekleyin." Kampanyalarını bu noktadan hareketle başlattılarını söyleyen kampanya yürütücülerinden İpek Ruacan, "Bizler artık sahipsiz hayvanların haklarını ihlal eden belediyeler görmek istemiyoruz ve bu belediyeleri sandık başında cezalandıracağız," diyor.
Haberin fotoğrafları