kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Aşk üzerine çeşitlemeler...

Sevgililer Günü nedeniyle günlerdir müthiş bir bombardıman altındayız. Değişik seçenekler var ama bütün bunların aşkla ne gibi bir ilgisi var, orası meçhul. İşte örnekler... O gece ne giymeli, hangi parfümü sürmeli, nasıl bir nevresim takımında yatmalı? Mutlaka çikolata ve şarap olmalı. Baştan çıkaran tatlılar da varmış. İç çamaşırı dantelli olmalıymış. Birlikte masaj şahane gidermiş. Limuzinle şehir turu atılabilirmiş. Sevgiliye özel botoks uygulaması varmış. Estetik ameliyat bile hediye edilebilirmiş. Ekmek kızartma makinesi, çelik tencere seti ya da blender bile alınabilirmiş. Ama en güzeli tabii ki bir mücevhermiş, miş, miş... Artık bütün duygular telefon tuşlarında, kısa mesajlarda, bir yerlerden apartılmış-kopartılmış sözcüklerde hayat buluyor. O zaman bu hediyeler de uygundur değil mi? Şaka bir yana durum zor. Yani insanın daha özgün bir şeyler bulması gerekiyor bu özel gün için.

Ünlü yazar Victor Hugo kadınları sever ve tutkulu aşklar yaşar. En büyük aşkı da 50 yıl boyunca hayatında olan Juliette Drouet'dir. Ama ona rağmen başka kadınlar, başka aşklar da olur hayatında. Ama Juliette hep bekler ve 77 yaşında onun kollarında ölür. Hugo'ya 17 bin civarında aşk mektubu yazdığı söylenir. Her şey vardır bu aşkta... Mutluluk, mutsuzluk, arzu, aldatılma, boyun eğme, fedakarlık, kıskançlık... 'Victor Hugo, Mon Amour' adlı oyun geçtiğimiz yıl Fransa'da sahnelenmeye başladı. 150 yıl öncesinin bu tutkulu ve tuhaf aşk ilişkisi büyük ilgi görüyor. Kadınlar Juliette'inki gibi bir aşk istiyorlar. Ama kim dayanabilir ki şimdi evde oturup bir erkeği 50 yıl beklemeye?

SMS aşklar var biliyorsunuz. Sevgi ve aşk böceği internet siteleri SMS aşklara büyük hizmetler sunuyor; 'Aşkınızı anlatan SMS mesajları' başlığını tıklıyorsunuz, size en uygununu seçiyorsunuz ve sevgilinize gönderiyorsunuz.

Yves Saint Laurent; "Hayattaki en güzel elbise, bir kadının, kendini seven erkeğinin kollarını vücudunda hissetmesidir. Ancak kimileri o kadar şanslı olmuyor. İşte o yüzden bizler varız" demiş...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın