kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Michelle Pfeiffer her zaman güzel

Kim ne derse desin, festivaller biraz da güzellik, ışık ve 'glamour' demektir.
Yani, tek sözcükle star...
Starların cazibesine başvurmayan ve yalnızca somurtuk bir ciddiyetle yetinen festivaller ne sıkıcı olurdu! Berlin de bu kuralı bozmuyor ve kaç zamandır ortalarda olmayan güzeller güzeli, adını telaffuz etmekte hep zorlandığım Michelle Pfeiffer'ı yeniden ışıkların altına çağırıyor. İngiliz yönetmeni Stephen Frears'ın ünlü Fransız yazar Collette'den uyarladığı Cheri adlı filmde başrol, Amerikalı oyuncuya verilmiş...
Bu kültürel çorba yeterince lezzetli mi? Tartışılır. Yıllar önce Frears yine bir Fransız romanı olan Liaisons Dangereuses (Tehlikeli İlişkiler) ile Pfeiffer'ı onurlandırmamış mıydı? Ama tüm bunlar unutuluyor.
Hıncahınç basın toplantısında tüm gözler Michelle'de. Onun biraz önce perdeye de yansıyan, adeta zamana karşı direnç güvencesi edinmiş güzelliği, kadın-erkek tüm gazetecilerin ilgi odağı. Ben kalabalıkta biraz öne geçip ve Berlin'e özgü amatör fotoğrafçı yasağını da aşıp bu güzel kadını birkaç güzel portreyle arşivime katamamanın üzüntüsünü yaşarken, tüm salon mutlu-mesut Michelle Pfeiffer denen yaşayan efsanenin büyüsüne kapılıyor. Ve bu yeni yüzyılda da bu açıdan hiçbir şeyin değişmeyeceği anlaşılıyor: Yani sinema, kimilerinin bir çocukluk dönemi semptomu diye baktığı bu star olayından, yıldızların bu yadsınamaz cazibesinden hiç kurtulamıyacak. Ne iyi! Bu arada Pfeiffer'ın güzel olduğu kadar çok zeki bir kadın olduğunu da belirtmek gerek. Bir gazetecinin "Oyuncu olmak isteyen gençlere ne tavsiye edersiniz?" sorusuna şu alaylı yanıtı veriyor: "Her şeyi denesinler. Başka hiçbir işte dikiş tutturamazlarsa, o zaman oyuncu olsunlar.
Ama oldukları zaman da bu mesleğe dört elle sarılsınlar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın