kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Bahariye'de yöresel tatlar

MELİS D. ÇALAPKULU
29.01.2009
Bahariye'de, Reks sinemasının sokağında, özellikle o bölgede çalışıp da fast food yemekten baygınlık geçirenlerin kurtarıcısı Mola Yemekevi. Bu küçücük mekânın sebze ağırlıklı yemeklerinin lezzeti 'boyundan büyük'. Hemen hepsi müdavim olan müşterilerin, arkadaş evine yemeğe gider gibi gittiği Mola'da, Antakya, Malatya ve Giresun ağırlıklı yöresel yemekler yapılıyor. Bunların bazıları orijinal tarişer; bazılarını ise Mola'nın işletmecilerinden, aynı zamanda yemekleri de yapan Gülsen Maraş yorumluyor. En çok da çorbaları. Örneğin buğday çorbasına pazı sapı, ıspanak kökü gibi sebzeler koyarak zenginleştiriyor; sebze çorbasına tarhana katarak kıvamını artırıyor. Bu ikisi dışında Mola'da kekikli, yoğurtlu köy çorbası, doğa çorbası ve yulaf çorbası ile tavuklu şehriye, domates, mercimek gibi klasik çorbalar da var. Çorbalarda ve diğer yemeklerde genellikle biraz acı kullanılıyor ama malzemesinden hazırlanmasına kadar her şeyine özen gösterildiği belli olan bu yöresel çorbalar, lezzetli ve insanın içini ısıtıyor. Günlük hazırlanan mönüde çorbaların yanı sıra ana yemeklerden de her gün birkaçı bulunabiliyor. Bu durum, yemekleri taze taze bulabilme avantajını da getiriyor. Ana yemeklerden en çok rağbet görenler hamsili pilav, ekşili tavuk, kuru sebze dolması, ekşili ıspanak yemeği. Bunların dışında Hatay yemeği Şık Mualla, ebegümeci yemeği, Karadeniz yemeği olan fasulye ve kara lahana diblesi, mercimekli pazı sarma, turpotu kavurması, gül böreği, köfteyle yapılan patlıcan dizme, patlıcan kebabı, ıspanak ve pazı kavurma yapılıyor. Bizim tattıklarımızdan hamsili pilav, bildiklerimizden biraz farklı, börek yapar gibi yapılmıştı. Bir kat hamsi, ortaya pilav ve üstüne bir kat hamsi daha koyarak pişirilmişti ve son derece lezzetliydi. Pazı kavurmasının sebzesi ölmemiş, hafif diri kalmıştı. Kuru sebze dolması da her yerde bulamayacağınız kadar lezzetliydi. Tatlılardan ise kabak tatlısı, Giresun usulü hurma tatlısı, bazen de sütlaç yapılıyor Mola'da. Fonda genellikle etnik müzik, caz ya da eskilerden Türk pop müziği melodileri oluyor. Tek dezavantajı ise masa sayısı az olduğundan yoğun saatlerde yer bulamayabiliyorsunuz. Sabah saat 08.00'de açılıp akşam 21.00 gibi kapanan Mola'da kahvaltı ve akşam yemeği de var. Tel: (0216) 348 63 10
Haberin fotoğrafları