kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Tahliyenin şifreleri

Milliyet gazetesi, Hurşit Tolon'un tahliyesinin "şifrelerini" çözmüş. Org. Hurşit Tolon'un avukatları, çeşitli dönemlerde, 10'un üzerinde mahkemeye müracaat etmiş ama, hiçbirinden tahliye kararı çıkmamış. Mekanizma şöyle işliyor: Nöbetçi mahkemeye başvuruyorsunuz; orada tek hâkim karar veriyor. Buna mukabil, o hâkimin kararına itiraz ettiğiniz mahkemede, 3 hâkim bulunuyor. İlk kararın kabulü veya reddi için 2 hâkimin oyu gerekiyor.
Nöbetçi olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Tolon'un avukatları tarafından 24 Ocak'ta yapılan tahliye başvurusu reddedilmiş; buna rağmen, avukatlar, karara itiraz etmemiş. Çünkü, itiraz, 3 kişilik bir heyet tarafından değerlendiriliyor. 3 Şubat'ı bekleyip, o tarihte nöbetçi olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruyorlar. Bu başvuru, itiraz değil, yeni bir tahliye başvurusu olarak ele alındığı için, tek hâkim tarafından karara bağlanabiliyor. O tek hâkim de, Tolon'un tahliyesi istikametinde karar veriyor. Bu arada, 14 Ekim 2008'de aynı 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Tolon'un tahliyesini reddettiğini de hatırlatalım.
Bu arada şahsi fikrimi söylemek gerekirse, ben şahsen bütün sanıkların tutuksuz yargılanmalarını çok isterim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın