kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fıkra gibi olay VİDEO

CİHAN
Giriş Saati : 11.02.2009 11:55
Güncelleme : 11.02.2009 22:25
Yeni Haber
Kontörü olmadığı için polisi arayamadı, patlayıcıyı Kızılay Meydanı'na getirdi.

Ankara'da bir vatandaş yolda görüp aracına aldığı gazeteye sarılı patlayıcıyı Kızılay'a getirerek polise gösterdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı açık taş ocaklarında kullanılan patlayıcı maddeyi, özel giysisiyle araçtan aldı.






Ankara'da gece yarısı ilginç bir olay yaşandı. Yenimahalle'deki Sebze Hali'nden çıkarken yol kıyısında gördüğü gazeteye sarılı paketten şüphelenen Eşref Yavaş isimli şahıs, bıçak sandığı maddeyi 06 EYY 73 plakalı aracına alarak Kızılay'a kadar getirdi.

Yumuşak olması nedeniyle önce korktuğunu sonra da kontörü olmadığı için polise haber veremediğinden paketi aracına aldığını belirten Yavaş, Kızılay'a geldiğinde polisi görerek aracında şüpheli bir paket olduğunu belirtti. Vatandaşın ihbarıyla ekipler tarafından aracın yanından uzaklaştırılan şahıs, ekip aracıyla polis merkezine götürüldü. Araçtaki paketi uzaktan gören bir sivil memur, patlayıcı madde olduğunu belirtti. Polis ekipleri bunun üzerine çevredeki basın mensuplarını ve vatandaşları uzaklaşmaları konusunda uyardı. Patlayıcıyı aracına alan şahıs, polis merkezine götürüldü.

Kızılay'ın trafiği bir süre araç ve yaya geçişine kapatıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, Kızılay kavşakta duran araçtaki şüpheli maddeyi araçtan çıkardı. Bomba imha uzmanı araçtaki paketi bir cihaz yardımıyla aldı. Bomba imha aracına alınan şüpheli maddenin dinamite benzer şekilde olduğu görüldü. Bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede araçtan çıkarılan maddenin üzerinde 'Emulite' yazılı olduğu görüldü. Emulite'ın açık taş ocaklarında patlayıcı olarak kullanıldığı öğrenildi.