kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Giresun fırkateyni haftaya uğurlanıyor

AA
Giriş Saati : 11.02.2009 16:22
Güncelleme : 11.02.2009 22:25
Yeni Haber
TCG Giresun firkateyni, korsan saldırılarından ticari gemileri koruma görevi için Aden Körfezi'ne gitmek üzere gelecek hafta Marmaris Aksaz'daki deniz üssünden hareket edecek.

Giresun firkateyninin gidişi dolayısıyla 17 Şubat Salı günü uğurlama töreni düzenlenecek.

TCG Giresun'un da aralarında bulunduğu Türk Deniz Kuvvetleri envanterindeki ''Gabya'' sınıfı firkateynlerde 20 subay 113 astsubay, 18 uzman erbaş, 68 erbaş ve er görev yapıyor. Firkateynde bir de Sikorsky Sea Hawk helikopteri bulunuyor.

Türk askerinin, Aden Körfezi, Somali karasuları ve Arap Denizi'nde görevlendirilmesini öngören Başbakanlık tezkeresine göre, bölgede konuşlandırılacak TSK deniz unsurları, Somali toprakları üzerinde, korsan/deniz haydutları ve silahlı soygun yapan kişilere yönelik herhangi bir kara operasyonunda görevlendirilmeyecek. Korsanlık ve silahlı soygun yaptığından şüphe duyulan tekneleri telsizle sorgulayacak, bayrak devletinin rızası halinde bu gemilere çıkacak, geminin bayraksız olması durumundaysa uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde müdahalede bulunabilecek.

Bölgeye gidecek Türk askeri, ticaret gemilerine refakat ve koruma sağlayacak, korsan/deniz haydutları ve silahlı soygun yapanların saldırısına uğrayan ticaret gemilerine yardım edecek, gerektiğinde bu kişileri yakalayacak, gözaltına alacak, sorgulayacak, delil toplama dahil her türlü adli kolluk işlemlerini yapacak, bu kişilerin kullandığı deniz araçlarına müdahale edecek, durduracak, etkisiz hale getirecek ve el koyacak.