kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Anlaşamazsak IMF'ye borcu öder, yolumuza devam ederiz"

10.02.2009
Başbakan Erdoğan, IMF ile anlaşma olmadığı takdirde borcu ödeyip yola devam edileceğini belirterek, "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı, ben böyle yiyorum" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerde ülke menfaatlerini elde etmedikleri sürece imzayı atmayacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, 4. Başarılı KOBİ Yarışması'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, krizin sinyallerini almaya başladıkları andan itibaren gelişmelerin takipçisi olduklarını ve bugüne kadar yaklaşık 30 ayrı önlemi uygulamaya koyduklarını bildirdi. IMF ile müzakerelere de değinen Erdoğan, "Hâlâ bakıyorsunuz birileri çıkıyor şunu kullanıyor: 'Efendim IMF ile niçin anlaşma bitirilmedi?' Ülkemin menfaatlerini elde etmediğimiz sürece kusura bakmayın biz imzayı atmayız" diye konuştu.

YOĞURDU BÖYLE YİYORUM
Erdoğan, Türkiye'yi çok daha sıkıntıya sokacak bir sözleşmeyi imzalamayacağını IMF'nin birinci adamlarına da söylediğini belirterek, şöyle devam etti: "En son Davos'ta ikinci adamına da bunu yine söyledim. Bundan sonraki süreçte de yaklaşımımız zaten budur. Eğer dedim 'bu şekilde bunu yapacaksak yapalım ama siz her görüşmede bizim önümüze yeni bir madde getirirseniz, kusura bakmayın biz sizinle bunu imzalayamayız.' Benim bu duruşumdan rahatsız olanlar var. Niçin? Alışmışlar bu tür şeylere. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sen öyle yiyorsun ben böyle yiyorum, ne yapalım?''

8 MİLYAR $ BORÇ VAR
Göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun 23.5 milyar dolar olduğuna işaret eden Erdoğan, "23.5 milyar dolardan aldık, şu anda 8 milyar dolara indirdik. Anlaşırsa anlaşırız. Anlaşmadığı takdirde 8 milyar dolar borcumuz var arkadaşlar, o kadar... Yolumuza biz kendi kaynaklarımızla kendi irademizle yine devam ederiz. Manzara bu" dedi.
Haberin fotoğrafları