kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ücretsiz yemeğe vize çıktı

CİHAN
Giriş Saati : 10.02.2009 15:05
Güncelleme : 10.02.2009 20:11
Yeni Haber
Maliye Bakanlığı, yataklı tedavi kurumlarındaki ücretli yemeği ortadan kaldıracak yönetmelik değişikliği talebini Bakan Kemal Unakıtan imzasıyla Devlet Personel Başkanlığı'na gönderdi.

Söz konusu yazıda, yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelin yemek yardımından ücret ödemeden yararlanması için Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'ne "Bu yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden yataklı tedavi kurumlarında 'üniversitelerin yataklı tedavi kurumları dahil' görev yapanlar, hasta için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanır" şeklinde bir madde eklenmesi istendi.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik üniversite hastanelerini de kapsıyor.

Yemek ücreti kesintilerinin büyük fedakarlıklar gösteren ve 24 saat esasına göre çalışan sağlık çalışanlarını üzen bir uygulama olduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, "Geç de olsa Maliye Bakanlığı'nın genelgesinden kaynaklanan mağduriyetin ortadan kalkması sevindirici bir gelişmedir." dedi.

Yapılan düzenlemenin, Sağlık-Sen'in sendikal mücadelesinin etkinliğini gösteren önemli bir başarı olduğunu ifade eden Kaçar, şunları söyledi: "Seksen beş bini aşan üye kitlemizden ve yurdun dört bir köşesinde hizmet için çırpınan inançlı, azimli teşkilat kadromuzdan aldığımız güçle, önemli bir sorun daha çözüme kavuşturulmuştur. Biz, sorunlardan nemalanan değil, çözüme odaklanan bir sendikayız. Bugün itibariyle yemek ücreti sorunundan nemalanma gayreti içinde olanların oyunu bozulmuş bulunmaktadır. Sağlık-Sen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ne kampanya diyerek oyalamış, ne de dilekçe diyerek kandırmıştır. Tribüne oynamak yerine ait olduğu kitlenin karşısına somut bir hizmetle çıkmıştır. Sağlık-Sen bu mücadelesinin karşılığını da varlık nedeni olan sağlık çalışanlarını mutlu edecek bir hizmeti gerçekleştirerek almıştır."
Mahmut Kaçar, bu açıklamanın gerçekleştirdikleri hizmeti karalamaya ve kafalarda kuşku uyandırmaya çalışan çevreleri üzeceğini, fakat tüm sağlık çalışanlarını mutlu edeceğini savundu.