kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kindle 2 geliyor!

Ahmet Ziyal
Giriş Saati : 10.02.2009 14:59
Yeni Haber
Amazon'un kitap okuma aygıtı Kindle'ın yeni versiyonu Kindle 2, 24 Şubat'da satışa sunuluyor. Amazon şimdiden ön sipariş toplamaya başladı. Son derece etkileyici özellikleri olan yeni versiyon şimdiden çok ilgi gördü.

Üzerinde 3G'yi destekleyen teknoloji ile gelen Kindle 2 ile artık istediğiniz kitap veya gazeteyi indirmek için bir bilgisayara ihtiyacınız kalmıyor.

Amazon bir kitabın indirilme süresinin 60 saniyeden az olacağını belirtiyor. Arttırılan pil süresi ile iki haftaya kadar şarj etmeden kullanabileceğiniz belirtilen Kindle 2'nin 2 GB'lık iç belleğine 1.500'den fazla kitap rahatlıkla sığabiliyor. Yaklaşık 300 gram olan ağırlığı ve 1 cm'den az olan kalınlığı ile seyahatlerde rahatlıkla yanınızda taşınabilecek gibi gözüküyor.

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos "daha ince, hızlı, modern ve daha uzun pil ömrü var" diyerek özetliyor Kindle 2'yi. Amazon 359 Dolara satacağını açıkladığı Kindle 2 için alınacak kitapların normal kitaplardan daha ucuz olacağını da belirtiyor ve şu an için 230 bin olan kitap sayısının her dilde yayınlanan her kitabın bulunabileceği noktaya kadar ulaşacağını iddia ediyor. Kaç kişi kitaplığında bir kitabı görmek yerine bu tip bir cihazı tercih eder zaman gösterecek.

GOOGLE REHBER VE TAKVİM HİZMETİNİ ARTIK TELEFONUNUZA OTOMATİK AKTARIYOR

Bugüne kadar sadece Microsoft'un Exchange veya Apple'ın Mobile Me hizmetini kullanıyorsanız alabildiğiniz bir hizmeti Google ücretsiz olarak devreye soktu.

Google'da yer alan rehberdeki ve takvimdeki bilgileriniz desteklenen telefonlarınıza internet üzerinden senkron olacak. Böylece ofisinizde takviminize işlenen bir randevudan anında haberiniz olabilecek veya gmail hesabınızdaki 'kişiler' başlığı altına yapılan eklemeler anında telefonunuza yansıyacak. Bu işlem çift taraflı olarak da çalışıyor, telefonunuzdaki işlemler de benzer şekilde otomatik olarak Google hesabınıza da aktarılıyor. İşlemin nasıl yapılacağına ilişkin Google bir video ve döküman da hazırlamış.

Google henüz e-posta için bu hizmetin çalışmadığını belirtiyor. Ancak iPhone gibi telefonları kullanıyorsanız zaten gmail hesabınıza kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Bu hizmetin desteklediği telefonlar başta iPhone, blackberry, windows mobile'ın çalıştığı telefonlar olmak üzere SyncML'i destekleyen tüm telefonlar.