kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bu kriz 30'lardakinden de derin"

AA
Giriş Saati : 10.02.2009 09:50
Güncelleme : 10.02.2009 20:11
Yeni Haber
İngiltere Okullar Bakanı ve Başbakan Gordon Brown'ın eski ekonomi danışmanı olan Ed Balls, İngiltere'de de etkili olan küresel ekonomik krizin, 1930'lu yıllarda yaşanan büyük krizden bile daha derin olduğu uyarısında bulundu.

Yorkshire gazetesine konuşan Balls, küresel krizin, dünyanın siyasi görüntüsünü de değiştirecek bir deprem etkisi yaratacağını belirterek, ''ekonomi gelecek yıl, gelecek 5, 10 ve belki 15 yıl boyunca bizim, bölgesel ve kendi ülkemiz içindeki bütün politikalarımızda belirleyici olacak'' dedi.

Krizin 1930'lı yıllarda etkili olan krizden daha uçta yaşandığını ve daha ciddi olduğunu belirten Ed Balls, o yıllarda da ekonominin siyasetin yapısını belirlediğini hatırlattı.

İnsanlığın şimdi aslında küreselleşmenin gerçekleriyle yüz yüze geldiğini de belirten Balls, bu boyutta ve sertlikte bir krizle hiç kimsenin daha önce karşılaşmadığını da savundu.

Ed Balls'un partisinin Yorkshire konferansına katılmak üzere gittiği konferansta yaptığı açıklamanın etkisini azaltmaya çalışan Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık konutunun sözcüsü ise BBC'ye yaptığı açıklamada, Balls'un sadece yaşanan krizin doğasıyla ilgili yorumlarda bulunduğunu söyledi. Buna karşılık Muhafazakar parti sözcüsü ise yorumların son derece ''kaygı verici'' olduğunu belirtti.

Tartışmaların büyümesi üzerine Ed Balls'un sözcüsü de bir açıklama yaptı ve Bakan'ın Başbakan Gordon Brown ve Maliye Bakanı Alastair Darling'in zaten yapmakta oldukları değerlendirmelerin bir benzerini yaptığını, sözlerinin daha ağır algılanmaması gerektiğini söyledi.