kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Recep İvedik' Davos'ta kesin daha sert yapardı

BÜLENT MAKAR
09.02.2009
Şahan Gökbakar, Başbakan'ın Davos tavrını yorumladı: İvedik gibi bir tepki ama Recep İvedik olsaydı, o moderatörün kolunu kırardı!..
Cuma günü vizyona girecek olan 'Recep İvedik 2' ile ilgili buluştuğumuz Şahan Gökbakar yarattığı karakteri anlatırken, çoğumuzun 'Recep İvedik' gibi davrandığının altını bir kez daha çizdi. Polemiklerden uzak durmaya gayret ettiğini söyleyen ünlü komedyen, özel hayatı ile ilgili de ilk defa bu kadar açık konuştu: "Doğa'dan bir çocuğum olsun isterim..."

ŞAHAN GÖKBAKAR'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* 'Recep İvedik' Şahan Gökbakar'ın popülaritesini gölgede bıraktı mı?
İnsanlar son yaptıkları işlerle anılırlar her zaman. Benim yaptığım son iş bu olduğu için, ve çok da başarılı bir iş olduğu için, şimdilik beni 'Recep İvedik'le hatırlamaları çok normal. Ben rahatsızlık duymuyorum.

* Recep İvedik'in toplum olarak sosyal yapımızı yansıtan bir karakter olduğunu mu düşünüyorsunuz?
'Recep İvedik'in Türkiye'nin sosyal yapısıyla ilgili, bir anlamda fikir verdiği doğru olabilir tabii ki. Sadece bizim kahramanımızın tepkileri biraz daha abartılı. Ama sonuç olarak biz zaten böyleyiz. Ben, 'Recep İvedik' bir sosyal karakter olsun diye uğraşmadım. Komik ve gülebildiğimiz bir karakter olduğu için 'Recep İvedik' öne çıktı. Biz bazen yüksek tepkiler verebiliyoruz. Mesela Başbakanımız'ın Davos Zirvesi'nde verdiği o normal tepki gibi... Olaylar karşısında beklenmedik tepki verebiliyor insanlar. Başbakanımız orada böyle tepki verdi. Kendisine 'Kasımpaşalı' diye yakıştırma yapanlar bile oldu. Oysa herkesin durumu, karakteri farklıdır.

* Başbakan Davos'ta moderatöre 'Recep İvedik' gibi bir tepki mi gösterdi' demek istiyorsunuz?
Evet! Aynen 'Recep İvedik' gibi bir tepki ama bence Başbakan yine de masum, az bile tepki gösterdi. Moderatörü eliyle itti. Başbakanımız'ın yerinde 'Recep İvedik' olsaydı o moderatörün kolunu kesinlikle kırardı. Dolayısıyla Başbakanımız 'İvedik' gibi davransa da onun kadar ağır bir çıkış yapmadı. Ortada şöyle bir gerçek var ki, 'Recep İvedik' aslında kendisine gösterilen tutumlara kendince karşılık veriyor.

OKLARI YANA KOYUYORUM
* 'Recep İvedik'i karakter olarak bir fenomen haline getirmeyi başardınız. Yeni bir karakter var mı yaratmak istediğiniz?
Evet, bir karakter üzerinde çalışıyorum; kafam meşgul bu aralar. Şu kadarını söyleyebilirim; hani okulda uzun boylu, iri yarı en dikkat çeken ama sürekli dalga geçilen bir tip vardır ya, öyle bir tip canlandırmayı düşünüyorum.

* Cem Yılmaz'ın filminizle ilgili yaptığı olumsuz yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim hiç kimseyle bir derdim yok. Kimseyle kavga da etmiyorum. Sadece üzerime gelen okları alıp yan tarafa koyuyorum.

* Kavgacı değilsiniz yani?
Kesinlikle kavga etmek istemiyorum. Yeni birinin çıkmasını istemiyorlar piyasada. Geçen gün Beyaz'ı izledim. "Kaç kişi var ki zaten bu piyasada, neyi paylaşamıyoruz?" diyordu. Doğru...

* Film sektörü, rant elde edilen bir savaşı alanı mı?
Ben konuya öyle bakmıyorum. Sonuç olarak 4.5 milyon izleyici 'Recep İvedik'i izledikten sonra 'A.R.O.G'u da izleyebilir, diğerlerini de izleyebilir. Benim kimseyle bir problemim yok ama bazılarının benimle problemleri var.

* 'Recep İvedik 2'de izleyicinin ne hissetmesini istiyorsunuz?
Benim şu sıralar en çok istediğim şey izleyicinin 'Recep İvedik 2'yi izlediğinde salondan kahkahalarla çıkması ve verdiği 10 TL'yi helal etmesi. Filmin fragmanı için ilkinden çok daha komik olduğu yönünde yorumlar aldık. İnşallah herkes çok güler.

* 'Recep İvedik 3' de gelecek mi?
Aklıma Recep İvedik'le ilgili yine komik bir senaryo gelirse, tabii ki devamını çekerim. Başarılı olup olmamasıyla ilgilenmiyorum.
Haberin fotoğrafları