kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir Venedik'e döndü

Giriş Saati : 09.02.2009 09:57
Güncelleme : 09.02.2009 22:26
Yeni Haber
İzmir'de akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağmur nedeniyle kentin çeşitli yerlerinde ev ve işyerini su bastı. Buca, Bornova ve Konak ilçelerinde bazı alt geçit ve kavşaklar tamamen suyla dolarak trafiğe kapandı.

Bir saatlik yağmurun ardından taşan kanalizasyonlar nedeniyle İzmir'de Venedik'e benzer görüntüler ortaya çıktı. Evlerini su basan ve eşyaları zarar gören vatandaşlar, belediye ve yetkililere tepki gösterdi. İtfaiye ve İZSU ekipleri ise tıkanan rögarları açmak ve tamamen sular altında kalan evlerdeki pis suları boşaltmak için seferber oldu. Yağmur nedeniyle Halkapınar'da bulunan Yunuslar Alt Geçit tamamen suyla dolarak göle döndü. Belediye ekipleri suyla dolan alt geçidi boşaltmak için çalışma başlatırken yol uzun süre trafiği kapatıldı. Buradaki su baskınından İzmir Emniyet Müdürlüğü Yunus Ekipleri Amirliği de olumsuz etkilendi. Motorlu Yunus ekiplerinin bulunduğu binanın bahçesi sular altında kaldı. Buca ilçesi Akıncılar Kavşağı'nda biriken sular nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolda kalan araç sahipleri, belediye başkanlarının seçim döneminde oy istediklerini ve vatandaşı sadece seçim döneminde hatırladığını belirterek tepkilerini dile getirdi.

Taşan kanalizasyonlar nedeniyle yer yer su baskınları yaşanırken Bornova ilçesi Doğanlar semti 1591 sokakta bulunan tek katlı evlerin tamamı sular altında kaldı. Lağım sularının dolduğu evlerinde bulunan eşyaların kullanılamayacak duruma gelmesi nedeniyle ev sahipleri, yetkililere tepki gösterdi. Vatandaşlar, oy için her zaman gelen kişilerin sıkıntılı günlerinde yanlarında olmadığını belirtti. İzmir'in genelinde yaşanan su baskınlarında itfaiye ve belediye ekipleri çalışma yaparken, İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre de İzmir'in önümüzdeki günlerde de yağmurlu olacağı bildirildi. Yaşanan su baskınlarında ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi.


(CİHAN)