kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Yılbaşı çekimleri öncesinde kaldığı otelde buluştuğumuz Hadise, Eurovision için harika bir şov hazırlayacaklarını, yılbaşı gecesi TRT'de yayınlanan şovun sadece şarkıyı tanıtmaya yönelik olduğunun altını çizdi.

Düm Tek Tek'i trafikte yazdım

02.01.2009
- Nasıl bir Hadise göreceğiz Eurovision'da?
- Dans, müzik, görsellik kesin olacak. Ben dans etmeyi seviyorum, Eurovision öyle depresyon şarkılarla çekilmiyor. Slow falan okumam, "Üzüldüm dünyaya ne oldu?" tadında şarkılar bana göre değil. Ben öyle bir şey okumam, okuyanlara da saygı duyuyorum. Ben gencim, hayatı çok seviyorum, hele ki gülmeyi çok seviyorum. Sahnede de bunu yansıtmak istiyorum, hayat çok güzel, çok kısa, 'carpe diem' yani, her günün tadını çıkartmak, pozitif olmak lazım.

- Kimlerden tam puan bekliyorsunuz?
- Belçika'dan. Belçika'dan az puan alırsam geri dönmeyeceğim. Buraya yerleşeceğim.

- Belçika sizi destekliyor anladığım kadarıyla?
- Evet çok destekliyorlar. "Ne güzel, çok büyük bir başarı bu," diyorlar. İlk defa Belçika'dan çıkıp başka ülkeyi temsil eden biri olacak. Bana "Bu sene Türkiye için katılıyorsun, seneye Belçika için katıl," dediler. Ben de, "Durun önce şunu bir atlatalım," diyorum. Belçika çok başarı yakalayamadı Eurovision'da. Onlar da "Seninle bu başarıyı yakalayabiliriz diye düşünüyoruz ama sen Türkiye için katılıyorsun, bizim için ne zaman?" diyorlar.

- Belçika'daki Türkler aslına bakarsanız sizin kadar şanslı değil, bu kadar iyi bir yükselişi yakalamak şans aslında...
- Beni ailem böyle büyüttü. Bizim evde slogan budur; "İstediğini yap, yeter ki mutlu ol, ama oku, oku, oku." Bana ilk başlarda kötü tepkiler de geldi; "Aaaa, Türk kızı, bak ne giymiş, Belçika kanallarında," diye. Ben böyle şeyleri çok saçma buluyorum, Türkiye'de çok güzel, seksi giyinen sanatçılar var onlara laf edilmiyor. Birden "Belçika'dan Hadise çıktı, orasını açmış, burasını açmış..." Zaten bunlar benim bir kulağımdan girip ötekinden çıkıyor.

- Düm Tek Tek isimli şarkı nasıl ortaya çıktı?
- Stüdyoya gidiyordum, arabanın içindeydim, kar yağıyordu Belçika'da, çok soğuk ve trafik çok yoğundu. Mesaj çekiyordum; "Trafikteyim, geç kalacağım," diye. O sırada düşünüyorum, elimde telefon, birkaç cümle geldi aklıma, hemen cep telefonuma kaydettim. Stüdyoya gittim, Sinan Akçil ve Stefaan Fernando ile hemen şarkıyı yazdık, söyledim. Tamamdır. İlk kayıt yarım saat sürdü, yazmak birkaç saat. Çok kolay oldu. Ama bazen çok kötü günler de yaşıyorum. Stüdyoda oluyorum, hiç canım istemiyor hiçbir şey yapmak, sürekli sohbet etmek istiyorum. Yaşayarak, üzülerek, gülerek söz yazabiliyorum.

- Hedef ne Eurovision'da?
- Elbette birincilik ama birinci olacağız demiyorum. Birinci olursam, Türkiye'de ve Belçika'da parti vereceğim. Bir de o günün tarihini Tibetçe, sırtıma dövme yaptıracağım. Boynuma da ilerideki çocuklarımın isimlerini yaptıracağım dövme. Bir de ekipteki herkes sigarayı bırakacak, ben sigaradan nefret ederim. Geçenlerde bir dövme daha yaptırdım, "Kendi kanatlarıyla uçan kız," yazıyor.