kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

TRT gecesi

TRT'nin değil, Televizyonun 41'inci yılını anma gecesini öven övene..
Tamam.. Lirik Tarih'in çok ama çok kötü bir kopyası olmasına rağmen eğlence açısından fena değildi ama o gece orda televizyonun 41 yılı var mıydı?.
Sunucudan başlayalım..
O 41 yılı Halit Kıvanç mı sunmalıydı, yoksa sunuculuktan habersiz, bu ülkenin en iyi sunucularından Korhan Abay'ı da bozan o tatsız tutsuz spiker mi?.
İki tane şişirme 41 yıl klibi miydi, o unutulmaz nostalji.. O 41 yılı başlatan ve yaşatanlar ön planda olmalıyken, hiç ama hiçbiri yok..
O kliplerden biri de, TRT'nin değil, ülke ve dünyanın 41 yılını özetliyordu güya.. "Ne alaka" derken iki alt yazıdan anladık..
"1979.. İran İslam Devrimi.."
"1980.. 12 eylül Darbesi!.."
Vurgulara bakar mısınız?. Ve de bunu yapan, varlığını yasallığını, kuruluşunu 12 eylül darbecilerinin (!) yaptığı Anayasa'dan alan TRT!..
Ya başta Erol Büyükburç gibi bir tarih efsanesi yığınla o 41 yıl popçusunu gündüz oraya toplayıp prova yaptırdıktan sonra, gece sahneye çıkarmama..
Buna karşılık dünkü Tolga Çevik'i, Komedi Dükkânı bile yaptırmadan sahneye davet etmenin anlamı?.
Onu da hemen anladık. "Efendim bu Tolga hikaye.. Programın babası Sinan Çetin" diye onu çağıracaksın ki, onun ağzından çirkin ve gereksiz bir Ergenekon siyaseti yaptırıp, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e yeri göğü yağ eden övgüler düzdüreceksin.
Programda TRT'yi kuran Adnan Öztrak'ın, televizyonu baştan yaratan İsmail Cem'in anıları için dahi adları geçmezken, dünkü Şahin'e destan..
Ve de bu oyunun farkında olan bir tane, tek bir tane TV eleştirmeni ve köşe yazarı yok.. Bu medyaya bu TRT çok bile..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın