kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Oldu mu Yavuz!..

BENİ daha içerde kalır sanıp, boş meydanda sallayanlardan birinin Yavuz Baydar olmasına hem şaşırdım, hem üzüldüm.. Bu gazetede en sevdiğim insanlardan biri. Onun da beni sevdiğini sanırdım.. Pazartesi nasıl kin, nefret ve öfke kustuğunu okudunuz mu?..
Bir ufak serzeniş.. Diyelim haksızım.. Böyle mi ifade eder, dost..
"Hıncal Uluç okuduğunu anlamıyor" diyor ve ekliyor "Benim bu koşullar altında yapabildiğim en iyi niyetli yorum budur.."
En iyi niyetli..
Hangi koşullar Yavuz?.. Elini tutan mı var?.. Bu gazeteyi yıllardan beri yaşatmak için çırpınan ve en çok okunan yazarına daha nasıl hakaret edersin, "O... çocuğu" diyerek mi?..
Yazın orda.. TRT'yi nasıl savunduğun "Efendim özel TV'ler neler yapıyormuş da" dediğin orda.. Ben de onu yazmadım mı zaten.. Yaşamak için reytinge muhtaç özel TV'lerle halkın vergileriyle yaşayan TRT'nin farklı kurumlar olması gerektiğini anlatmadım mı?.. Daha nasıl savunacaksın Yavuz?.. Açıktan alkış tutarak, TRT Genel Müdürü'nden program dilenerek mi?..
Gazeteyle ilgili eleştirilerin aslında kapalı toplantılarda yapılmasını, şahsi eleştirilerin uluorta köşelerde yapılmamasını yazan sen, ayni yazıda, Sabah'ın en büyük kozlarından Hıncal'a "Okuduğunu anlamıyor" diyeceksin. Demesene.. Aslı her nasılsa, cevabınla örnek olsana..
"Bazı şeyler kapalı kapılar ardında konuşulmalı" diyen Yavuz, hem de Hıncal tarafından o köşeye yerleştirilen muhterem, Hıncal'a hem de tekrar tekrar "Dangalak" derken köşesinde nerdeydi peki?..
Hayır.. Yavuz gazeteyi eleştirir. Yavuz Hıncal'a söver.. Ama tam 20 yıldır Sabah'ı dimdik ayakta tutmak için hem de nelere katlanan Hıncal'ın söz hakkı yoktur öyle mi?..
Bak Yavuz!..
Bu gazetenin sahibi, ilk sahibi okurdur. Her sabah 400 bin kişi bayiden Sabah almasa, internet dahil her gün milyonlar Sabah okumasa, ne Ahmet Çalık'ın elindeki hisse senetlerinin, ne senin, ne benim kıymeti harbiyemiz olmaz..
O zaman her şey okurun gözü önünde olmalı.. Ben buna inanırım..
İki.. Ben herkesi eleştiriyorsam, kendi gazetemi, hatta kendimi de eleştirmeliyim..
Bu gazete internet sitesinde AKP Diyarbakır adayını manşet, CHP İstanbul adayını ara bul kısa haber yapıyorsa, ben bunu eleştirmeliyim.. Okur hassas, millet hassas.. Biz hassas olmazsak, Sabah'a "yandaş medya" damgası vurmaya çalışanların eline koz geçmez mi?..
Bazı kurumları ve kişileri kapalı kapılar ardında konuşuyorsak, o zaman herkes ve her kurum için öyle yapalım.. Sen de orda "Okur temsilcisi" sıfatıyla gazeteyi ve bizleri eleştirme..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın