kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Beykoz'da patlayıcı deposu

Giriş Saati : 03.02.2009 16:02
Güncelleme : 03.02.2009 21:40
Yeni Haber
İstanbul Valiliği, Beykoz'un Kaynarca Köyü yolu üzerindeki ormanlık alanda vatandaşların ihbarı üzerine yapılan incelemede, su termosu içinde 27 adet TNT kalıbı (her biri takribi 500 gram ağırlığında), 100 gram C4 plastik patlayıcı, 155 santimetre boyunda yeşil renkli infilaklı fitil, 3 elektrikli fünye ve bir adaptör bulunduğunu bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Beykoz ilçesine bağlı Kaynarca Köyü'ndeki vatandaşların, Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı'na dün gece saat 23.00 sıralarında şüpheli bir aracın Hocaoğlu mevkisinde ormanlık bölgeye giriş ve çıkış yaptığı şeklinde ihbarda bulunduğu belirtildi.

Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince saat 00.10 sıralarında belirtilen mevkide yapılan araştırma sonucunda, Kaynarca Köyü yolunun 5. kilometresi civarında asfalt yoldan 30 metre uzaklıkta ormanlık bölgede ağaçlara çakılı 4 tornavida tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''İşaretli ağaçların takip edilmesiyle yumuşak toprağın üzerinde siyah poşet parçalarının görülmesi üzerine toprağın 20 santimetre altında siyah poşet içerisinde 'Kale Polite 40' markalı bir su termosu bulunmuştur. İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Unsuru ve Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekiplerince olay yerinde yapılan araştırmada, su termosunun içinde 27 adet adet TNT kalıbı (her biri takribi 500 gram ağırlığında jelatin ile sarılmış), 100 gram C4 plastik patlayıcı, 155 santimetre boyunda yeşil renkli infilaklı fitil, 3 adet elektrikli fünye, bir adet adaptör bulunmuştur.

Olay bölgesinde havanın aydınlanmasını müteakip köpek timlerinin katılımıyla tekrar arama ve inceleme yapılmış, ancak herhangi bir iz ve emareye rastlanılmamıştır.''


Açıklamada, Beykoz Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan talimat gereği, patlayıcı maddelerin, kriminal inceleme yaptırılmak üzere Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı'nda muhafaza altına alındığı ve tahkikata başlandığı bildirildi.

BEYKOZ'DAKİ MÜHİMMAT PİKNİK TERMOSUYLA SAKLANMIŞ

Beykoz'da Elmalı köyü civarında jandarmanın bir ihbarı değerlendirerek ulaştığı yüklü miktardaki patlayıcı madde ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Toprağa gömülü halde piknik termosu bulan jandarma ekipleri, termosun içini açınca patlayıcılarla karşılaştı. Ele geçirilen 27 adet 500'er gramlık TNT kalıpları ile 100 gram C4 patlayıcı ve 155 santimetre uzunluğunda ateşleme fitilinin ise açık arazide toprağa gömülü olarak bulunduğu öğrenildi.

İhbar üzerine olay yerine giden Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin dikkatini ağaçlara saplanmış tornavidalar çekti. Tornavidaların olay yerini gösteren işaretler olduğunu düşünen jandarma, bazı bölgelerde küçük çaplı kazılar yaptı. Toprağa gömülü halde piknik termosu bulan ekipler, termosun içini açınca patlayıcılarla karşılaştı. Patlayıcılara el koyan jandarma, mühimmatı incelemek üzere kriminal laboratuara götürdü.
Olayın ortaya çıkmasının ardından mühimmat arasında el bombalarının da bulunduğu iddia edilmişti. Ancak güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre, mühimmat arasında el bombalarının bulunmadığı belirtildi. Operasyon kapsamında patlayıcılarla ilgisi olan herhangi birinin gözaltına alınmadığı, ancak soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

Öte yandan patlayıcılarla ilgili ihbarın jandarmaya bir köy sakini tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Köy sakini vatandaşın jandarmayı arayarak köy yakınlarında bir kamyonun bir bölgeye gelip gittiğini gördüğünü ilettiği öğrenildi.