kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ölümünün 10. yıldönümünde anıldı

Giriş Saati : 03.02.2009 17:45
Güncelleme : 03.02.2009 22:48
Yeni Haber
Ünlü sanatçı Barış Manço, ölümünün 10. yıldönümünde İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) tarafından Moda'dan Kanlıca'ya düzenlenen vapur seferi ve mezarı başında yapılan etkinlikle anıldı.

İDO'ya ait ''Barış Manço'' adlı şehir hatları vapuru, ünlü sanatçının evinin bulunduğu Kadıköy Moda İskelesi'nden eşi Lale, oğlu Doğukan Manço, babası Muhittin Kocataş'ın da aralarında bulunduğu sevenlerini alarak saat 10.30 sıralarında hareket etti. Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'ne de uğrayarak, sanatçının sevenlerini alan vapur, buradan Kanlıca'ya doğru yol aldı. Vapurun seyri sırasında Kurtalan Ekspres konser verirken, sanatçının aile üyeleri ve sevenleri de Barış Manço'nun şarkılarına eşlik etti.

Burada kısa bir konuşma yapan Lale Manço, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, Barış Manço'yu hiçbir zaman unutmadıklarını ve hep gönüllerinde yaşatacaklarını bildirdi. Lale Manço, ''Bundan sonra 3 Şubat barış ve sevgi günü olsun'' dedi.

Manço'nun oğlu Doğukan Manço da böyle bir etkinliğin her sanatçıya nasip olmayacağını belirterek, babasıyla bir kez daha gurur duyduğunu söyledi. Kanlıca İskelesi'ne yanaşan vapurdan inen Manço ailesi ve sevenleri, daha sonra Barış Manço'nun kabrini ziyaret etti. Burada dualar okunurken, ünlü sanatçının kabrine ailesi ve sevenleri çiçek bıraktı. Şarkıcı Yonca Evcimik'in de katıldığı etkinlik, vapurun geldiği güzergahtan geri dönmesiyle sona erdi.

(AA)