kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İSTANBUL HATIRASI ...Avrupa Sanayiciler Yuvarlak Masası (European Roundtable of Industrialists - ERT) üyeleri, yılda iki kez gerçekleştirdikleri toplantılar kapsamında, geçtiğimiz yıl İstanbul’da bir araya gelmiş ve 16 Kasım akşamı Esma Sultan’da düzenlenen yemekte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlamıştı.

'Küresel krize karşı güveni AB etkin liderlikle sağlasın'

02.02.2009
Toplam 4.5 milyon kişiye istihdam sağlayan ve ciroları 1.6 trilyon euroya ulaşan Avrupa Sanayiciler Yuvarlak Masası (ERT) üyeleri, krize karşı AB'den etkin liderlik ile yaratıcı ve sürdürülebilir önlemler istedi..
Dünya genelinde 4.5 milyon kişiye istihdam sağlayan ve toplam ciroları 1.6 trilyon euroya ulaşan Avrupa Sanayiciler Yuvarlak Masası (ERT) üyeleri, küresel kriz döneminde 2.5 ay aradan sonra yeniden siyasi müdahale istedi. İstanbul'da 16 Kasım 2008 tarihinde yaptıkları toplantıdan sonra, son 25 yılın en ağır resesyonuna girildiği belirtilerek, bunun toplumsal sonuçlarının çok vahim olacağına dikkat çeken ERT üyeleri, zamanında yapılacak müdahalelerin acıları azaltabileceğini söylemişlerdi. Eczacıbaşı Topluluğu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da aralarında bulunduğu ERT üyeleri, bu kez de yaşanan global krize karşı Avrupa Birliği'ni etkili liderlik göstermeye çağırdı.

YARATICI ÖNLEME İHTİYAÇ VAR
Yaptıkları yazılı açıklamada, sınai ürün talebindeki önemli düşüşe, kredi olanaklarının giderek sorun haline geldiğine ve ekonomik krizin getirdiği belirsizlik ve kısıtlamalar nedeniyle şirketlerin uzun vadeli karar almalarının güçleştiğine dikkat çeken ERT üyeleri, finansal krizin reel ekonomiyi etki altına almaması ve sanayiye kredi sağlanması için yaratıcı önlemler geliştirilmesini istediler. Sorunların boyutunun AB'de dinamik liderlik ve AB'nin rekabet gücüne odaklanmış bir yaklaşım gerektirdiğini vurgulanan ERT üyeleri, büyüme ve istihdama odaklanılması çağrısı yaparken, ekonomiyi canlandırırken, korumacı önlemlerden kaçınılmasını istediler.

İŞ ÂLEMİNİN YÜKÜ KALDIRILMALI
Açıklamada, önlemlerin hedeflemesi gereken 3 ilke şöyle sıralandı:

* AB Tek Pazarı'nın güçlendirilmesi, tek pazar ilkelerinin hizmetler sektörünü de içine alacak şekilde uygulanması,

* Politikalarda bütünlük ve tutarlılık sağlanması, AB'nin rekabet gücünü uzun vadede zedeleyebilecek eylemlerden kaçınılması,

* Önlemlerin hızla uygulamaya konulması, iş âlemi üzerindeki ek yüklerin kaldırılması.