kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bir gecede 3 ayrı kumar baskını: 151 gözaltı

CİHAN
Giriş Saati : 03.02.2009 07:37
Güncelleme : 03.02.2009 21:40
Yeni Haber
İstanbul polisi, bir gecede 3 ayrı adrese kumar oynatıldığı gerekçesiyle baskın yaptı. Toplam 151 kişinin gözaltına alındığı baskınlarda çeşitli kumar aletleri ele geçirildi. Baskın yapılan yerlerin daha önce de defalarca aynı gerekçeyle basılmış olması dikkat çekti.

Kumar oynatanlara ve oynayanlara yönelik müeyyidelerin caydırıcı olmaması, düzenlenen operasyonlara rağmen kumarhane olarak işletilen yerlerin kapanmamasına yol açıyor. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, daha önce defalarca baskın yapılan 3 ayrı adrese kumar oyantıldığı gerekçesiyle operasyon düzenledi. Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde 381, Cumhuriyet Caddesi 183 numaralı binalar ile Esentepe Likör Yanı Sokak üzerindeki bir adreste kumar oynatıldığını tespit eden polis, gece saat 01.00 ila 04.00 arasında bu adreslere baskın yaptı. Likör Yanı Sokak üzerindeki adreste 7 adet black jack ve çok sayıda oyun pulu ve oyun kâğıdı ele geçirildi, 7'si kadın 20 kişi gözaltına alındı.

Halaskargazi Caddesi 381 numaralı binaya yapılan baskında 11'i kadın 25 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda kumar aleti ele geçirildi. Polisin baskın yaptığı son adres olan Cumhuriyet Caddesi 183 numaralı binada yapılan aramalarda da 2 rulet masası, oyun kâğıtları ve oyun pulları yakalandı. Bu adreste de 37'si çalışan olmak üzere, 41'i kadın toplam 96 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ses sanatçısı Mustafa Topaloğlu'nun da bulunduğu görüldü. Baskın yapılan adreslerde ele geçirilen kumar aletleri ile gözaltına alınan şahıslar, Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü. İşletmecilerin mahkemeye sevk edileceği, kumar oynayanların ise Kabahatler Kanunu'na göre 140 TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakılacağı belirtildi.