kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Royal Halı’nın üreticisi Naksan Holding 2009’da 20 mağaza daha açıp 100 kişilik ek istihdam yaratacak. Firma ayrıca Eskişehir’de enerji üretecek.

Naksan, 20 mağaza açacak kömürden enerji üretecek

Pınar ÇELİK - EKONOMİ
02.02.2009
Yıllık 5 milyon metrekare üretim yapan Royal Halı'nın üreticisi Gaziantepli Naksan Holding, Piere Cardin'e halı üretmek için yeni bir tesis yatırımına hazırlanıyor. Geçen yılı 125 milyon TL ciro ile kapattıklarını 2009'da da en az yüzde 30 büyümeyi planladıklarını belirten Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, "Bu yıl 20 mağaza açmayı planlıyoruz. Açılacak mağazalarda en az 100 kişilik ek istihdam sağlayacağız" dedi. Şu an 40 mağaza ve bin 300 satış noktasında Royal Halı ve Piere Cardin ürünlerinin satışını yaptıklarını dile getiren Nakıboğlu, "Üretimin yüzde 25'ini ihraç ediyoruz. En büyük pazarlarımızın başında İran geliyor. Ortadoğu ve Avrupa odaklandığımız pazarlar" dedi. Piere Cardin markasıyla ürettikleri halıları ise 200 noktada satışa sunduklarını dile getiren Nakıboğlu, "Piere Cardin'i üst segmentte konumlandırıyoruz. Bazı ülkelerde ise Royal Halı'nın üst segmentte üretilen iyi ve modern modellerinin etiketini değiştirip Piere Cardin olarak satıyoruz" dedi.

'ENERJİ VE HALI KÂRLI İŞ'
Eskişehir'de ayrıca kendilerine ait kömür madenine termik santral yaparak elektrik üretmeyi planladıklarını belirten Naksan Holding Genel Müdürü Cihan Dağcı ise, halı ile birlikte enerji işine de girdiklerini iki sektörün de katma değeri yüksek işler olduğunu söyledi.