kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Görülecek yerler

Giriş Saati : 24.09.2008 11:53
Mamaia: Köstence'ye 5 kilometre mesafedeki turizm merkezi Mamaia, bölgenin en eski, en renkli ve en hareketli tatil beldesi. Kent, restoranlar, plajlar, barlar ve kahvelerle bezeli. Karadeniz'e sahili olan Mamaia'nın diğer tarafından bulunan Siutghiol Gölü burayı bir yarımadaya dönüştürüyor. Sahilin hemen gerisinde irili ufaklı 60'tan fazla otel, restoran, gece kulübü, bar yan yana dizilmiş. Kentin neredeyse tüm eğlence mekanları burada bulunuyor.

*KÖSTENCE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sörf, yatçılık, su kayağı gibi su sporlarının yapıldığı beldede öne çıkan plajlar Neptun ve Costinesti.

Tuna Deltası: UNESCO'nun çabalarıyla 1990 yılında biyosfer rezervasyonu ilan edilen Tuna Deltası, Köstence'ye sadece 1.5 saatlik bir yolculuk mesafesinde bulunuyor. Kıyılarında tilki, vizon, yaban kedisi, ayı, kurt gibi hayvanların yaşadığı delta, özellikle bölgeye özgü kuş ve balık türleriyle ilgi çekiyor. Deltada 3400'den fazla tür hayvan yaşıyor.

Sahil boyunca irili ufaklı göletlerdeki çamur şifalı kabul ediliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren buraya gelenler vücutlarını çamura buluyorlar.

Doğal Tarih ve Arkeoloji Müzesi: Müze, Yunan ve Roma medeniyetlerinin izlerini bünyesinde barındırıyor. Müze ziyaretçileri burada İki Yüzlü Nemesis, Fortuna ve Pontus, Fantastik Yılan Glykon heykellerini görebilir. Bu müzenin bitişiğinde M.S. 4 ve 7. yüzyıllar arasında kentin ticari merkezinin yer aldığı bölgedeki mozaikler sergileniyor.

Eski Kumarhane (Cazinoul): Limanda bulunan, Art Nouveau stilindeki yapının açılış tarihi 1911'e dayanıyor. Kumarhane, mimarlar Petre Antonescu ve Daniel Renard'ın ortak eseri. Görkemli mekan, çiftlerin ve ailelerin güneş batımını keyifle izlemek için gittiği noktaların başında geliyor.

Ovidius Meydanı ve Heykeli: Aşkın, özlemin, sürgünün şairi Romalı Publius Ovidius Naso, ünlü şiiri Trista'yı, Köstence'deki sürgünü sırasında yazdı. "Aşk sanatı" adlı öğretici yapıtıyla zinayı teşvik ettiği öne süren şair, Roma İmparatoru Augustus tarafından sürgüne gönderilmişti. Anısı, kendi adını taşıyan meydandaki heykelle yaşatılıyor.

Akvaryum: 1958'de açılan Akvaryum'da, Karadeniz ve Tuna deltasında yaşayan 60 tür balık ile dünyanın en önemli mersinbalığı koleksiyonlarından biri yer alıyor.