kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kazada 4 çocuğunu birden kaybetti

CİHAN
Giriş Saati : 02.02.2009 16:04
Güncelleme : 02.02.2009 22:48
Yeni Haber
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tavuk yemi yüklü tankerin virajı alamayarak devrilip kırmızı ışıkta bekleyen yolcu midibüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi öldü, 1'i ağır 14 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan Hatice Doğan isimli kadın 4 çocuğunu kaybetti.

FECİ KAZADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Alınan bilgiye göre, D-100 Karayolunun Ormanköy Kavşağı'nda sabah 09:20 sıralarında meydana gelen kazada, Adapazarı yönünden gelen Mustafa Yılmaz idaresindeki 54 HR 695 plakalı tavuk yemi yüklü tanker, kavşakta Akyazı yönüne dönüş yaptığı sırada viraja hızlı girmesi sonucu devrildi. Devrilerek sürüklenen tanker kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen Ahmet Bayram Asan idaresindeki 54 HE 441 plakalı yolcu midibüsüne ve bir otomobile çarptı. Kazada midibüste bulunan Rabia (10), Zehra (6), Muhammed Ali (4) ve Abdülkerim (3) isimli kardeşlerle Ali Bilgin (75) sıkışarak öldü.

Kazada 4 çocuğunu kaybeden Hatice Doğan, Fatma Hanım Ayvaz, Büşra Hanım Ayvaz (12) ile midibüs sürücüsü Ahmet Bayram Asan, Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hafif yaralanan 10 kişi ise Akyazı Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördü.

Öte yandan midibüste 4 çocuğunu kaybeden Hatice Doğan ile Fatma Hanım Ayvaz ve kızı Büşra sıkıştı. Sıkışan yaralıları kurtarmak için itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekipleri seferber oldu. Olay yerine gelen 2 vinç yardımıyla kamyon kaldırılarak sıkışan 3 kişi kurtarıldı. Yaralılar olay yerinde bekleyen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bu arada kurtarma çalışması sırasında vincin halatının yerinden çıkması sonucu kamyon geri düştü.

Kazayı haber alarak olay yerine gelen bazı vatandaşlar araç içinde sıkışan yaralı yakınlarını görünce fenalık geçirdi. Kızı ve torunu araç içinde sıkışan Emine Ayvaz, torununun oyuncak bebeğine sarılarak dua etti. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan midibüs sürücüsü Bayram Asan ise ambulansa götürülüşü sırasında yolcularının kurtarılmasını istedi. Kazada midibüste bulunan bir görgü tanığı, "Kuzuluk'tan İstanbul Kartal'a gidiyorduk. Kavşakta kırmızı ışıkta bekliyorduk. Önümüzde bekleyen iki otomobil daha vardı. kamyon virajı alamayınca devrildi ve bize göbekten çarptı." dedi.

Kazada ölen 5 kişinin cenazeleri sıkıştıkları yerden çıkartılarak Akyazı Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Jandarma kaza sonrası kamyon şoförü Mustafa Yılmaz'ı gözaltına aldı. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

(AJANSLAR)