kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fare iç çamaşırı giydi pırlantalısı 25 bin dolar

Timur Sırt
01.02.2009
İlk fareden bu yana 1 milyardan fazla satılan bilgisayar fareleri 59 karat pırlantalarla 25 bin dolara satılıyor, kadın iç çamaşırı giymiş modelleri dikkat çekiyor..
Dünyada 1 milyarın üstünde bilgisayar kullanıcısının tuş takımı ve fare kullanıcısı durumunda. Türkiye'de hane başına bilgisayar kullanım oranı yüzde 20'lere yaklaşırken, diz üstü bilgisayarlarda bile kullanılan farelerin farklı tasarımları dikkat çekiyor. Dünyanın en pahalı bilgisayar faresi Pat Says Now tarafından üretilen 18 ayar beyaz altın ve 59 karat oluşan yaklaşık 25 bin dolara satılan Diamond Flower markası oldu. Fareler sadece fiyatlarıyla değil, ilginç tasarım ve kullanım yöntemine göre de dikkat çekiyor. El değil, ayakla kullanılan fare de bunlardan biri.

FABRİKADAN VİTRİNE 12 HAFTA
Bir fare fabrikada üretilmesinden 12 hafta sonra mağzanın vitrininde satışa sunuluyor. Logitech firmasının açıklamasına göre üretilen her fareye 23 kişinin elinden geçiyor ve piyasaya sürülmeden önce en az 3 en fazla 5 milyon kez tıklanıyor. 1 milyarıncı fareyi geçen yıl aralıkta piyasaya süren Logitech her gün 376 bin fare üretiyor. Dünyada 1 milyar kişinin internet kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. İnternette gezinenlerin en büyük yardımcısı da farklı tasarımlara sahip bilgisayar fareleri oluyor. Bilgisayar faresinin tarihi Stanford Araştırma Enstitüsü'nden (SRI) Dr. Douglas C. Engelbart ve arkadaşlarının, geniş ölçüde ilk fareolduğu düşünülen ilk mekanik "Pointing Device"ı (İşaretleme cihazı) geliştirdiği 1960'lara uzanır. Fare ve Engelbart'ın insan ile bilgisayar arasında insani bir etkileşim olduğu düşüncesi masaüstü için yüz milyonlarca işaretleme cihazı geliştiren bir sektörün ortaya çıkmasını sağladı. Piyasaya sürülmekten vaz geçilen eli serinleten ve ikiden fazla tekerleği olan fareler piyasaya çıkma fırsatı da bulamadı.