kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hava sıcaklığı artıyor

Giriş Saati : 02.02.2009 09:37
Güncelleme : 02.02.2009 22:48
Yeni Haber
Meteorolojik verilere göre hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Doğu bölgelerinde çığ tehlikesi devam ediyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre; Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Gökceada ve Bozcaada), Artvin, Hatay ve İskenderun ile sabah Ankara çevrelerinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genelikle batı ve güneybatı, kuzeybatı kesimler ile zamanla Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölgelere göre hava tahmin raporu ise şöyle:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, Gökceada ve Bozcaada çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra Muğla, Denizli, Afyon ve Uşak çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Afyon ve Kütahya) hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinde Hatay ve İskenderun çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sabah saatlerinde Ankara karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin batısında sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin ve Hopa çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerinde sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu geçecek.

VAN'DA 20 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van'da kar yağışından dolayı 20 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Dün gece başlayan ve yaklaşık 2 saat süreyle etkisini gösteren kar yağışının ardından kapanan 20 köy yolunun açma çalışmaları İl Özel İdaresi Ulaşım ve Yol Hizmetleri Müdürlüğü'nü ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde başlandı. Yol açma çalışmalarının halen devam ettiğini belirten yetkililer, Başkale'de 2, Çatak'ta 4, Çaldıran'da 2, Gevaş'ta 3, Gürpınar'da 7 ve Muradiye ilçesinde 2 olmak üzere 20 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğunu bildirdiler.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...