kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Yoğurtlu kek

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küçük bir kapta yumurta ile balı çırpın. Un ve sıvıyağdan çok az ayırıp, kalanını yumurtalı karışıma ekleyin. Yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu ve elmayı ilave edin. Son olarak kabartma tozunu katın. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Küçük bir kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Hazırladığınız karışımı yayın. 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı bal
* Yarım su bardağı un
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 kase yoğurt
* 1 çay kaşığı ucuylakabartma tozu
* 1 tatlı kaşığırendelenmiş limonkabuğu
* Yarım rendelenmiş elma

* * *
Ispanaklı kereviz dolması
Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın. Kerevizler haşlanırken, ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, ıspanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
* 2 adetkereviz
* Yarımlimonunsuyu
* Yarım kiloıspanak
* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığısıvıyağ
* 1 çorba kaşığıpirinç
* Karabiber
* Kırmızıbiber
* Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın