kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Çocuğunuzu yeni döneme hazırlamayı unutmayın

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
28.01.2009
Check-up yaptırın
Yarıyıl tatilinden yararlanın ve çocuğunuzun aşı, göz, diş muayenelerini yaptırın. Çocuk doktoruna küçük bir check-up yaptırmak da çok yararlıdır.

Saatleri planlayın
Okullar açılmadan en az bir hafta önce uyku ve yemek düzeninizi, özellikle kahvaltı saatlerini yeniden planlayın. Çocuğunuzu bu değişikliğe hazırlamak için, onunla, ödev ve etkinlikler nedeniyle aşırı yorulmamak için düzen oluşturmanın yararları üzerinde konuşun.

Televizyonu kapatın
Çocuğunuzu sabah saatlerinde televizyon izlemek yerine yap-bozla uğraşma, boyama, kitap okuma gibi etkinliklere yönlendirin. Bu faaliyetler çocuğunuzun, öğrenme sürecine ve okul düzenine alışmasını kolaylaştırır.

Onu destekleyin
Okul açılmadan önce çocuğunuzu, sınıf arkadaşlarıyla buluşarak olumlu sosyal ilişkiler kurması için destekleyin.

Uygun bir alan seçin
İlköğretim çağındaki çocuklar kendi odalarında veya evin sessiz bir köşesinde çalışabilirler. Okula yeni başlayan çocuklar için ise, oturma odası ya da mutfak gibi ortak kullanım alanlarında erişkinlerin gözetimlerine olanak sağlayan bir çalışma köşesi oluşturulabilir.

İşlerinizi azaltın
Tatil dönemi boyunca ve yeni dönem başladıktan sonra biriki hafta çocuğunuzla daha fazla vakit geçirmek onun başarısını artıracaktır. Seyahatleriniz varsa onları biraz erteleyin.

Güveninizi açıklayın

Kitap ve defterlerini gözden geçirin. İkinci dönemde öğreneceği bilgiler hakkında onunla konuşun. Konulara ilişkin merak ve ilginizi onunla paylaşın. İçerikleri kavrama yeteneğine olan güveninizi ona açıklayın. Okul yılı boyunca öğrenme sürecini pekiştirin. Öğrenme becerilerinin gelişmesi zaman alır, sık tekrar gerekir. Çocuğunuzu sabırlı, dikkatli ve olumlu olması konusunda yüreklendirin.