kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF ile ne zaman anlaşırsak...

Giriş Saati : 01.02.2009 17:17
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tembellik, ilgisizlik, iş bilmezlik yüzünden yarım kalmış bir çok eserin kendi dönemlerinde tamamlandığını söyledi. Erdoğan IMF ile ilgili eleştirilere de yanıt vererek, "IMF ile ne zaman anlaşırsak o zaman işi bitireceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirilen altyapı yatırımlarının açılış törenine katıldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti hükümeti döneminde tek tek açılışların değil, toplu açılış törenlerinin yapıldığına dikkat çekti. Geçmiş dönemlerde siyasetçilerin seçim öncesi ellerinde kazma kürekle göstermelik temel atma törenleri düzenlediğini ifade eden Başkana Erdoğan, "Ama ne hikmetse aradan on yıllar geçmesine rağmen o temeller yükselmez, ilerlemezdi. Türkiye onlar yüzünden adeta beton mezarlığına dönüşmüştü. Karadeniz sahil yolu, Bolu tüneli, Mavi akım projesi ve İstanbul metrosunda bunu yaşadık. Tembellik, ilgisizlik, iş bilmezlik yüzünden yarım bırakılmış bir çok eseri tamamlamak bizim iktidarımıza düştü. Onun için biz yeni bir hizmet anlayışı ile halkımızın karşısında olduk" dedi.

Bugün 67 farklı hizmetin açılışının yapıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bugün hizmete açtığımız 67 hizmetten en önemlisi Paşaköy Atıksu İleri Biyoljik Arıtma Tesisi. Tesisin kapasitesini 2. ünitenin de devreye girmesi ile yüz de yüze artarak 200 bin metreküpe çıkardık. Yani İstanbul'da tüketilen atık su miktarının onda birini bu tesis aracılığı ile arıtıyoruz. Bu tesis ile 400 bin kişilik nüfusun bıraktığı atık suyu bertaraf ediyoruz. Geri kazanılan atıklardan elde edilen bio gaz ile bir çok tesisin aydınlanma ve ısınma ihtiyacını karşılıyoruz. Bu son çevre hamlesi ile Marmara denizi ve İstanbul boğanıza atık su girişi artık tamamen son buluyor" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Melen Projesi ile İstanbul'a yeni bir su kaynağı sağlandığını da hatırlatarak, "Sadece bu suyu Ömerli'de bırakmıyoruz. Gerektiğinde Ömerli'den bu suyu bu tarafa da aktarabiliyoruz. Tabii bunlar denizin altından gidiyor. Sizler denizin altıda nelerin olduğunu görmüyorsunuz. Hizmetler devam ediyor. Minare görünür ama kuyu görünmez. Biz şimdi kuyuları yapıyoruz. Onlar bize lazım. İşte altyapı tesisleri. Boğazın altından Üsküdar'ı Sirkeci'ye bağlayan 11. tüpü yerleştirdik. Kimsenin bu tüplerin olduğundan haberi yok. Yarın oradan Marmaray Projesi ile raylı sistem geçecek. Bunu sultan Abdülhamit kendi döneminde düşünmüş. Ama o günden bu güne maalesef kimsenin aklına bu gelmemiş. Bunu yapmak da bize nasip oldu. Asya ile Avrupa'yı üstten köprü ile bağlandı biz de raylı sistemle yeni bir adım atıyoruz ve Asya ile Avrupayı denizden birbirine bağlıyoruz. Bütün bu altyapı yatırımları bizim İstanbul sevdamızın, Türkiye aşkımızın, millete duyduğumuz bağlılığın bir gereğidir. Bunlar makyaj yatırımları değildir. Yapısal kalıcı temel yatırımlar. Ben bu vesile ile İstanbul'a hizmeti geçen o işçi kardeşlerimizi de kutluyorum" şeklinde konuştu. "Biz yola çıkarken milletimize efendi olmak için çıkmadık" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Çünkü Millete efendilik yoktur, hizmetkar olmak vardır. Biz milletimizin hizmetkarıyız. Bunu açıkça söylüyorum. Birileri yeri geldi ifadelerimizi hafife aldılar. Dedik ki 'benim valim, belediye başkanım, icabında kömürü arabaya yükleyecek ev ev fakir fukaraya kömürünü teslim edecek. Sobası yoksa sobasını da teslim edecek' Çünkü biz Türkiye'yi demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olarak anayasamızın o ileri devlet tanımı içinde tandık ve öyle biliyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında bu uygulamayı yapıyoruz. Edirne, Tekirdağ, Manisa, Van Hakkari ve Hatay'a kadar nereye giderseniz bunu görürüsünüz"

Açılışını yaptıkları 67 tesis için yapılan yatırım miktarının 532 milyon TL olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

12.5 kilometrelik Sultançiftliği - Edirnekapı Tramvay hattının bitirildiğini ve bir çok kavşak inşa edildiğini kaydeden Başbakan, Gaziosmanpaşa'da toplam 18 bin 338 metre doğalgaz hattı döşendiğini belirtti. Gaziosmanpaşa'nın içerisinden bir ilçe daha çıkarttığının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Şimdi inşallah Sultangazi'ye de AK Belediyecilik eli çok farklı bir şekilde değecek. Orada da biliyorsunuz inşallah yeni bir belediyecilik anlayışını ele alacak ve süratle kalkınma süreci devam edecek. İnanıyorum ki İstanbulumuz dünyanın örnek kentlerinden biri haline gelecek. Daha iyi olacak. 1994 de İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda şu gördüğüm meyandın halini gözlerimin önüne getiriyorum. Bu meydanda düzenlemeleri yaptık. Az ilerde meydanın altına girdik kavşak düzenlemelerini yaptık ve otomobilleri alta aldık. O günleri hatırlayın. 14 sene önceyi söylüyorum. Bizim anlayışımızda bu var. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Kalbimiz İstanbul için çarpıyor. Yüreğimiz İstanbul sevdası ile dolu. Bizim derdimiz İstanbul'da yaşayan halkın, medeniyetin bütün imkanlarından faydalanması" dedi. Türkiye'nin bir değişim sürecinden geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hep beraber Türkiye'nin gücüne inanacağız. Türkiye'nin gücünü bileceğiz. Zaman zaman bazı siyasiler kuru sıkı atıyor. Diyorlar ki 'bu para ile şu alınır mı bu alınır mı' İnsaf et. Biz bundan 6 sene öncesini çok iyi biliriz. Enflasyona halkımız nasıl ezdirildiğini iyi biliriz. Göreve geldiğimizde enflasyon ynım. İşte altyapı tesisleri. Boğazın altından edcsküdar'ı Sirkeci'ye bağlayan 11. tüpü yerleşüzde 30 idi. Şu anda yüzde 10. Efendim bu faizler çok yüksek. 6 sene önce faiz oranı yüzde 63,4 idi şimdi ise yüzde 15'e düştü. Reel faiz 30 idi şimdi yüzde 3'e düştü. Nereden nereye geldik bunu görmüyor musun. İnşallah daha da iyi olacak. Maalesef bulundukları iktidar dönemlerinde her geçen gün faiz arttıranlar konuşuyor. Göreve geldik merkez bankası rezervi belliydi. 25 milyar dolardı. Şimdi 70 milyar doların üzerinde. İMF borcu 26 milyar dolardı şimdi ise 8.7 milyar dolar. İMF ile ne zaman anlaşacaksınız diyorlar. Ne zaman anlaşırsak o zaman bitireceğiz. Anlaşırsak bitiririz. Biz ne yaptığımız biliyoruz. Bütün attığımız adımlar Türkiye'nin menfaati için olacaktır".