kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
WHARTON MEZUNU...Dünyanın en iyi ekonomi okulu olarak bilinen ve mezunları arasında pek çok ünlü ismi barındıran Pennsylvania eyaletindeki Wharton Üniversitesi’nden mezun olan Mehmet Habbab’ın tüm dünyada geniş bir çevresi var. Habbab, 2006’da Ortadoğu’nun önemli isimlerini buluşturan Türk-Arap Ekonomik Forumu’nun yapılmasına öncülük etmişti. Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Habbab’ın Sudan’da lojistik konusunda yaklaşık 35 milyon dolarlık yatırımı bulunuyor.

Başbakan Erdoğan Ortadoğu'da puan toplayacak ama...

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
31.01.2009
* Davos krizini nasıl yorumluyorsunuz. Ortadoğu'yu iyi bilen bir işadamı olarak soruyorum. Sizce İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan arasında yaşanan bu olayın yansımaları nasıl olacak?
Ben de izledim. Ve gerçekten oturumu yöneten kişinin çok saygısız davrandığını düşündüm. Elle dokunmalar, sözünü kesmeler. Ben olsaydım konuşan olabilirdi ama karşısındaki bir ülkenin başbakanıydı. Rica etti, bir dakika istedi. Bir başbakan ekstradan iki dakika konuşursa kıyamet kopmaz. Şayet moderatör izin verseydi, o yaşananlar yaşanmayacaktı. Erdoğan oturumu o şekilde terk etmeyecekti.

* Ortadoğu'da Erdoğan'a sempati artar herhalde, değil mi?
Bu olaydan sonra Başbakan Erdoğan Ortadoğu'da Arap âleminde büyük puan toplayacak. Ama genel olarak keşke olmasaydı. Talihsiz bir durum. Sinirlenmese daha iyi olurdu. Ben bu olayın bir hafta sonra unutulacağını düşünüyorum. Neticede Başbakan da bir insan. Hakikaten çok kızgındı. Şahsi bir durum bu. Olayların bu şekle gelmesine moderatör sebep oldu.