kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu...

30.01.2009
BOTAŞ'tan gazda yüzde 14-15 indirim
Botaş'ın, ocakta ekonomi yönetimine takılan doğalgaz indirimini şubatta yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. BOTAŞ'ın hesaplamalarında, şubat ayında doğalgaza yüzde 14-15 aralığında indirim öngörüldü. Temmuzda uygulamaya giren otomatik zam mekanizması gereğince, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının petrol ve kur hareketlerine göre artması ya da azalması öngörülüyor. Yaz aylarında 147 dolarla zirve yapan petrol fiyatları, kasım ayında yüzde 22.5'lik yüksek oranlı zam olarak doğalgaza yansıtılmıştı. Enerji Bakanı Hilmi Güler, indirim konusunda "Yarını (bugün) bekleyin" dedi. Olcay AYDİLEK / ANKARA
Yerli Renault Symbol 'En iyi' otomobil
Türkiye'de üretilen yeni Renault Symbol, Avrupa'nın önde gelen otomotiv editörleri tarafından oluşturulan "Autobest 2009'' jürisince "Auto- Best-En İyi Otomobil'' seçildi. Gelişmekte olan 15 Avrupa ülkesinin önde gelen otomotiv editörlerinin jüri üyeliğini yaptığı 'AutoBest 2008' ödül töreni, İstanbul'da gerçekleştirildi. Ödülü Renault adına Renault Euromed Bölgesi Başkanı Christian Esteve aldı. Autobest Başkanı Dan Vardie, çevreci yaklaşımın öne çıktığı günümüzde, yeşil konseptine daha çok önem vereceklerini söyledi.

Çerkezköy'deki SE fabrikası kapatıldı
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde kurulu SE Otomotiv Teknolojileri A.Ş'ye ait fabrikanın, işçilik maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle kapatıldığı bildirildi. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 2007'de Japon Sumitomo Wbordnetze grubuna bağlı SE Otomotiv'e satılan fabrikada çalışan 745 işçi ve idari personelin fabrikanın kapatılması nedeniyle işten çıkarıldığını söyledi. Koçak, "İşveren, hükümetle uzun süredir, işçi ve vergi ve SSK maliyetlerinin düşürülmesi için çalışıyordu. Fakat anlaşma olmayınca fabrika kapatıldı" dedi.

Pizza Pizza'nın hedefi % 25 büyüme
Türk pizza zinciri Pizza Pizza, 2010'a kadar yurtiçinde 100, yurtdışında da 10 yeni şube açmaya hazırlanıyor. 2008'den beri yüzde 20 büyüyerek 100 milyon TL ciro yapan firmanın bu yılki hedefi yüzde 25. Yıl sonuna kadar pizza çeşidini 25'e çıkaracaklarını belirten Pizza Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Türker, 45 il ve KKTC'de toplam 146 şubeye ulaştıklarını ve bu sayıyı 2010'a kadar yaklaşık 250'ye çıkaracaklarını söyledi. Pazarın 400 milyon TL olduğunu söyleyen Türker, 146 şubede bin 500 olan çalışan sayısını 50 yeni şubeyle 2 bin 200'e çıkaracaklarını belirtti.