kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Son günlerin tartışılan ismi

31.01.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Son günlerin tartışılan ismi
Abdülkadir Aygan, itiraflarıyla bazı faili meçhulleri aydınlatan ve 19 Ocak 2009'da evinde ölü bulunan JİTEM'in eski komutanlarından emekli albay Abdülkerim Kırca'yı intihara sürükleyen kişi olmakla itham edilmişti. 2003'te İsveç'e giden Aygan, 2006 yılında Musa Anter'i nasıl öldürdüklerini, Anter'in kızı Rahşan Anter'in de bulunduğu bir ortamda gazeteci Ersin Kalkan'a anlatmıştı. Aygan, Ağustos 2008'te Stockholm'de SABAH'a şunları söylemişti:

* "Veli Küçük, Ergenekon fikrini Ersever'den aldı. Yeşil, Veli Küçük'e yakındı. Veli Küçük, Yeşil'i görevlendirdi. Ersever'e 'Yeşil'e karışmayacaksın' dedi. Ersever cinayeti Yeşil'in işi.

* Ersever'in valizinde yaklaşık 20 kilo C- 4 olduğunu gözlerimle gördüm. Bu patlayıcıları 1991 ya da 92'de Vietnam gazisi bir Amerikalı asker Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ne vermişti. Ersever, C-4'leri Ankara'ya götürdükten sonra Uğur Mumcu C-4 patlayıcı ile öldürüldü.

* Gaffar Okkan'ı Hizbullah değil, JİTEM öldürdü. Çünkü Okkan, Diyarbakır'a atanmadan önce Jİ- TEM, Diyarbakır'da istediğini yapabiliyordu. Abdülkerim Kırca ve Zahit Engin'in, Okkan'a küfür ettiklerine şahit oldum. 'Rahat çalışamıyoruz' diyorlardı." Aygan'ın, emekli albay Abdülkerim Kırca'nın intiharı öncesine denk gelen açıklamaları ise 19 Ocak'ta Star gazetesinde yayımlandı. Aygan, Taraf gazetesinden Neşe Düzel'e verdiği röportajda ise "Ergenekon davasında tanıklık yapar mısınız?" sorusuna "Bir şartla. Tanıklığı, İsveç'te yaparım. Dünyanın garantisini verseler Türkiye'ye gitmem. Can güvenliğimi sağlayamazlar" yanıtını vermişti.