kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rus lider tropikal iklimden gelen misafiri Castro’nun soğuğa dayanıklı parkasını kendi eliyle giydirdi. Ardından da konuğu için mangal partisi verdi. Mönüde şaşlık kebabı ve votka vardı.

Dondurucu soğukta 'kebap diplomasisi'

30.01.2009
ABD'nin arka bahçesine el atan Rusya, ülkesine gelen Küba lideri Castro'yu protokol kuralları dışında ağırlıyor. Rus lider konuğuna şaşlık kebabı ikram etti..
ABD ile ilişkileri gerilen Küba ve Rusya devlet başkanları streslerini Moskova'da atıyor. Rusya lideri Dimitri Medvedev'in bir haftalık ziylaret için ülkesine gelen Küba lideri Raul Castro'ya protokol kurallarının dışına çıkarak gösterdiği gösterdiği aşırı ihtimam, basınında geniş yankı buldu. Önceki gün Moskova yakınlarındaki ünlü dinlenme bölgesi Zavidovo'da Castro ile kayın ormanında yürüyüşe çıkan Medvedev, tropikal iklimden gelen konuğunun parkasını giymesine yardım etti. Sonra da Castro için ormanda özel bir mangal partisi düzenledi. Castro'ya siyah ekmek eşliğinde şaşlık kebabı, Salo (domuzun yağ tabakasından yapılan özel meze) ve votka ikram etti.

YENİ BİR DÖNEMİN SAYFALARI
Medvedev'in özel ilgisinden son derece memnun kalan Castro, "1960'ların başında Zavidovo'da Nikita Kruşçev'in konuğu olmuştum. 45 yıl önce Fidel (Fidel Castro) ile geldiğimde burada yine salo yemiştik ve bu benim için bir nostalji oldu" dedi. Önceki günkü 'sivil' buluşmanın ardından liderler dün Kremlin Sarayı'nde resmi görüşmelere geçti ve ilk olarak stratejik ortaklık anlaşmasına imza atıldı. İki lider 34 anlaşma daha imzalayacak. Medvedev, Kremlin'deki görüşmeden önce Castro'ya, "Ülkemize yaptığınız ziyaret, Rusya-Küba ilişkilerinde yeni bir dönemin sayfalarını açmakta" dedi. Castro da, "İlişkilerimiz her açıdan serinkanlı ve kalıcı olacak" karşılığını verdi.