kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Irak'ta yerel seçimler yapıldı

AA
Giriş Saati : 31.01.2009 10:19
Güncelleme : 31.01.2009 23:26
Yeni Haber
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, bugün yapılan yerel seçimde Iraklıların şahsi çıkarları yerine Irak ve birlik için oy kullandığını söyledi.

Sandıklar kapandıktan sonra televizyonda Irak halkına hitap eden El Maliki, Iraklıların bugün Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Şii, Müslüman, Hristiyan, Yezidi, Sabii ve Şabek olarak kendi şahsi çıkarları için değil, Irak ve birlik için oy kullandıklarını ifade etti.

El Maliki, Irak halkının aydınlık gelecek için oy kullandığı, seçilecek vilayet meclisi üyeleri ve valilerin büyük sorumluluk yüklenecekleri belirterek, "Bugün yaptığımız seçimler son değildir. Bu yılın sonunda genel seçimler var. Bugün sarfedilen çaba ülkenin demokratik geleceği için sarfedilmektedir. Bugün kazanamayan için yarın bir fırsatın doğması mümkündür" şeklinde konuştu.

Seçimlerin çok yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldığını belirterek, güvenliği sağlayan tüm güvenlik güçlerini kutlayan El Maliki, seçimlere katılan partilere, ittifaklara, aydınlara, aşiretlere ve aşiret şeyhlerine teşekkür etti. El Maliki, bu kesimlerin seçime destek vermeleri ve katılımlarıyla, kanun devletinin tesis edilmesine yardımcı olduklarını kaydetti.

El Maliki, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu'nun ülkede seçimlerin en iyi şekilde yapılması için çok yoğun çalıştığını ve bunun için özellikle teşekkür ettiğini söyledi.

TİKRİT'TE OY MERKEZLERİNİN YAKININA 3 HAVAN MERMİSİ ATILDI


Yerel seçimlerin yapıldığı Irak'ın Tikrit kentinde oy merkezlerinin yakınına 3 havan mermisi düştü, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin'in memleketi olan Tikrit'teki saldırıda bir aracın alev aldığı bildirildi. Mermilerden birinin bir oy merkezinin 200 metre yakınına düştüğü belirtildi.

Saldırılar, seçim dolayısıyla alınan sıkı güvenlik önlemlerine rağmen yapıldı. Ülke çapında binlerce polis oy merkezlerini korurken, önlemler çerçevesinde araçların trafiğe çıkması yasaklandı, havalimanları ve sınırlar kapatıldı. Seçmenler de üzerlerinde patlayıcı olup olmadığını anlamak için kontrolden geçiriliyor.

TUZHURMATU KENTİNDEKİ PATLAMADA 6 YARALI

Yerel seçimlerin düzenlendiği Irak'ta başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Tuzhurmatu kentinde meydana gelen patlamada 6 kişi yaralandı.

Polis yetkilileri, Bağdat'ın 180 kilometre kuzeyindeki kentte ev yapımı bir bombanın patladığını, patlamada yaralananlardan 5'inin polis, birinin sivil olduğunu söylediler.

Tuzhurmatu'da 3 gün önce düzenlenen saldırıda, bugünkü yerel seçimlerde oy verme merkezi olarak kullanılan bir okulu koruyan 2 polis öldürülmüştü.

160 bin nüfuslu kentte yaşayanların büyük bölümü Şii Türkmen. Tuzhurmatu'da Kürt ve Sünni Türkmenler de yaşıyor.
Haberin fotoğrafları