kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bolu üzerinde helikopter kayboldu

AA
Giriş Saati : 31.01.2009 19:01
Güncelleme : 31.01.2009 23:23
Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanan ambulans helikopterle Bolu civarında irtibat kesildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Ankara yönüne giden ve Türk pilot Süleyman Kıyak ve yardımcı pilot Endrew Inojewodzki yönetimindeki helikopterle saat 16.00 civarında telsiz ve radar irtibatının kesildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığının kiraladığı Polonya tescilli helikopter ile Bolu Kıbrıscık ilçesi yakınlarında irtibat kesildiği kaydedildi.

Kaybolan helikopterle ilgili çalışmalar yapmak üzere, Bolu Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden 1 ekibin Kıbrısçık'a, 1 ekibin de Mudurnu bölgesine gönderildiği, ayrıca Sakarya'dan da takviye ekibin yola çıkarıldığı ifade edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: HELİKOPTER KÖROĞLU TEPESİ MEVKİSİNDE KAYBOLDU

Sağlık Bakanlığına, hava ambulansının Bolu'nun Mudurnu ve Kıbrısçık ilçeleri arasında yer alan Köroğlu Tepesi mevkisinde kaybolduğu bilgisinin ulaştığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 112 acil sistemine toplam 17 helikopterin dahil olacağının ve bu helikopterlerin 15 ilde konuşlandırılacağının belirtildiği açıklamada, şu ana kadar 4 helikopterin teslim alındığı ifade edildi.

Bu helikopterlerden 2'sinin Ankara, diğerlerinin ise İstanbul ve Erzurum'da hizmet verdiğinin belirtildiği açıklamada, 112 hava ambulans sistemine dahil olmak üzere Polonya'dan getirtilen hava ambulanslarından 1'inin, Bolu'nun Mudurnu ve Kıbrıscık ilçeleri arasında yer alan Köroğlu Tepesi mevkisinde kaybolduğu bilgisinin kendilerine ulaştığı kaydedildi.

"KOORDİNATLAR KIBRISCIK VE ÇAMLIDERE ARASINDA BİR BÖLGEDE TESPİT EDİLDİ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kaybolan helikopterin koordinatlarının Kıbrıscık ve Çamlıdere arasında bir bölgede tespit edildiğini bildirdi.

TRT'nin televizyon yayınlarına başlamasının 41. yılı dolayısıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen kokteyle katılan Yıldırım, gazetecilerin kaybolan helikopterle ilgili soruları üzerine, sağlık amaçlı helikopterin, içindeki bir Türk ve bir Polonyalı pilotla saat 14.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanından Esenboğa'ya havalandığını kaydetti.

Helikopterin saat 16.50'de Ankara'da olması beklenirken, 16.40'ta irtibatın kesildiğini ifade eden Yıldırım, ''Şu anda Kıbrıscık ve Çamlıdere arasında bir bölgede koordinatları tespit edildi. Aramalar devam ediyor. Hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle arama kurtarma helikopterleri inecek uygun bir yer arıyorlar. Son durum bundan ibaret'' şeklinde konuştu.

26 PERSONEL, 9 ARAÇ İLE 4 ARAMA KURTARMA KÖPEĞİ KIBRISCIK'A GÖNDERİLDİ

Bolu, Ankara ve Sakarya'daki sivil savunma arama kurtarma birliklerinden 26 personel, Bolu civarında irtibat kesilen ambulans helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kıbrıscık'a gönderildi.

Bolu Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden 2 araç ile 4 personel, Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinden 3 araç, 9 personel ve 1 arama kurtarma köpeği ile Ankara Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinden de 4 araç 13 personel ile 3 arama kurtarma köpeği bölgeye sevkedildi.

EKİPLER ÇÖKELER KÖYÜNDE BULUŞTU

Bolu, Ankara ve Sakarya'dan gelen sivil savunma arama kurtarma birlikleri ile Kartalkaya Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, koordinatları tespit edilen bölgeye en yakın olan Çökeler köyünde buluştu.

İstanbul'dan Ankara yönüne giden ve Kaptan Pilot Andrzej Wojewodzki yönetimindeki, Emekli Kara Pilot Albay Süleyman Kıyak'ın da gözetmen olarak bulunduğu helikopterle saat 16.45 civarında telsiz ve radar irtibatının kesildiği ve son sinyalin alındığı, Kıbrıscık ve Çamlıdere arasındaki Köroğlu Tepesi mevkisine doğru harekete geçen ekipler, koordinatları tespit edilen bölgeye ulaşmaya çalışıyor.

Hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle arama kurtarma helikopterlerinin inecek uygun bir yer bulamadığını belirten yetkililer, Bolu, Ankara ve Sakarya'dan gelen sivil savunma arama kurtarma birlikleri, Kartalkaya Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Kıbrıscık İtfaiyesi ile Bolu Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere arama kurtarma köpeklerinin de eşlik ettiğini bildirdiler.

Yaklaşık 100 kişilik ekibin belirlenen koordinatlara doğru ilerlediğini, bölgeye en yakın olan Çökeler köyü mevkisinden harekete geçtiğini ifade eden yetkililer, kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan kar nedeniyle de zor şartlar altında ilerlemeye çalıştıklarını söylediler.

Şu ana kadar havadan ulaşılamayan bölgeye, 2 kar temizleme aracının açtığı yoldan ulaşılmaya çalışıldığı da belirtildi.