kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz hediyeyi unutturdu

Giriş Saati : 31.01.2009 10:42
Güncelleme : 31.01.2009 14:29
Yeni Haber
Ekonomik kriz nedeniyle hediyelik eşya satışlarında düşüş olduğunu belirten hediyelik eşyalar satan dükkan işletmecileri, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını belirtti.

Çanakkale-İzmir kara yolunun Menemen hattında yol kenarında hediyelik eşya satan esnaf, kriz nedeniyle vatandaşların hediye almayı unuttuğunu ifade ediyor.

Mehmet Kömürcü, satışlarda yaklaşık 1 yıldır azalma olduğunu belirterek, işletmecilerin zor durumda olduğunu söyledi. Her yıl kış mevsiminde düşüş yaşandığını ifade eden Kömürcü, ''Geçen yıllara kıyasla satışlarımızda bir durgunluk var. Normalde kış mevsiminde işler zaten düşer, ama geçen kışla kıyaslarsak işlerin daha da kötü olduğunu görüyoruz. Kazancımız 4'ten 1'e düştü. Öncelikli ihtiyacı farklı olan vatandaş, hediye almayı unuttu. 2009 yılından da pek umutlu değiliz aslında. 30 senedir bu işteyim, bu sene işler epey kötü'' diye konuştu.

''TOPTAN ALICILARIN YÜZÜNÜ UNUTTUK''

Bir diğer esnaf Ahmet Özden ise ''6-7 ay öncesinde hafta içi 150 TL, hafta sonu 500 TL ciro yapabilen dükkana gelen gidenin olmadığını'' söyledi. Aylık 200 TL olan dükkan kirasını karşılamakta zorlandığını ifade eden Özden, şunları söyledi:

''Sabah 7'de açtığımız dükkanı akşam 9'da kapatıyoruz, işte bugün kazandığımız para 40 TL. Cebinde zaten çok rahat harcayabileceği parası olmayan vatandaş hediye almıyor. Karnını mı doyursun, hediye almayı mı düşünsün? Yılbaşı bizim en çok iş yapabildiğimiz gündür normalde. Yılbaşında herkes hediye alır. Bu sene yılbaşı da çok kötü geçti. Dükkanı kapatmayı ayıp kabul ettiğimizden kapatıp gitmiyoruz. Esnaf çok sıkıntılı.''

Toptan satışlar da yaptıklarını belirten Özden, ''toptan alıcıların yüzlerini unuttuklarını'' sözlerine ekledi.

(AA)