kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İran, radara yakalanmayan uçak üretiyor

CİHAN
Giriş Saati : 31.01.2009 16:53
Güncelleme : 31.01.2009 23:26
Yeni Haber
İran Hava Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Şahsefi, İran Hava Kuvvetlerinde radara yakalanmayan uçak yapımının başladığını açıkladı. İranlı komutan, radara yakalanmayan uçak yapımının ve tasarımının son aşamasına geldiklerini belirterek, havadan havaya füze üretimine yönelik projelerinin ve radara yakalanmayan uçağın ilk modelinin yapımının devam ettiğini söyledi.

Şahsefi, radara yakalanmayan uçak yapımı projesinin araştırma-inceleme aşamasının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını, ardından toplu üretimin başlatılacağını ve kendine yeter konuma ulaşan İran Hava Kuvvetlerinin bu uçağın küçük ölçeklerde prototipini üretmekte olduğunu belirtti. İranlı komutan, İranlı uzmanların üzerinde çalıştığı ısı güdümlü yeni nesil havadan havaya füzelerin de denemesinin yapıldığını, araştırma-inceleme süreci tamamlanan 100 km. menzilli füzenin üretim için İran Savunma Bakanlığı Sanayisine gönderildiğini vurguladı.
Hava Kuvvetleri Komutanı, savaş taktiklerinin değiştiğini ve özellikle ABD'nin Irak saldırısında yeni savaş taktiklerinin müşahede edildiğini dile getirdi. Şahsefi, İran Silahlı Kuvvetlerinin de her türlü tehdit karşısında hazır konuma gelmesi için çalışmalar yapıldığını, İran Hava Kuvvetlerinin her türlü saldırıya anında yanıt verecek konumda olduğunu söyledi.

Hüseyin Şahsefi, IRNA'da yer alan açıklamasında İran'ın enerji kaynaklarının merkezinde olduğu gibi bağımsız siyasetler izleyen ve kendine yeter konumunu korumaya çalışan İran'ın dünyada askeri hareketliliğin en yoğun yaşandığı bölgesinde yer aldığını ve bunlara göre her türlü saldırı ve tehdit karşısında dünyada yaşanan gelişmelerle paralel savunma sanayisi ve teknolojisini geliştirmeye çalıştığını dile getirdi.