kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tahran'da Erdoğan'a Türkçe destek

Giriş Saati : 31.01.2009 13:29
Güncelleme : 31.01.2009 23:26
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki panelde sergilediği tutum, İran'da düzenlenen gösteriyle kutlandı.

Üniversite öğrenci birlikleriyle bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilen Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği önünde toplanan grup adına yapılan açıklamada, ''Başbakan Erdoğan'ın, Davos'taki tutumuyla özgürlükten yana tüm insanların duygularına tercüman olduğu'' belirtildi.

Erdoğan'ın, ''İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Gazze'ye saldırıları savunmasına verdiği cevabın, Gazze halkı için büyük bir zafer olduğu'' kaydedildi.

Açıklamada, ''Başbakan Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'deki katliamlara tepki göstermesinin Arap liderlerce örnek alınması gerektiği'' de ifade edildi.
Başbakan Erdoğan'ın ''cesurca tutumuyla zulüm karşısında özgürülüğü savunduğunun'' kaydedildiği açıklamada, ''Bunun, Müslüman milletlerin birliğini göstermesi açısından önemli olduğu'' belirtildi.

Açıklamada, Erdoğan'a hitaben Türkçe olarak, ''Size dua ediyoruz. Son nefesimize kadar sizin yanınızdayız. İnşallah sesiniz tüm dünyada yankılanır'' ifadesi kullanıldı.

ERDOĞAN'A TÜRKÇE DESTEK

Büyükelçilik önüne gül bırakan göstericiler, Başbakan Erdoğan'ın şahsında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk halkına da teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan lehinde sık sık slogan atan göstericiler Türkçe olarak da ''Yaşasın Erdoğan'', ''Gazze halkı sağ olsun, Erdoğan yüzün ak olsun'', ''Kahraman Erdoğan teşekkür, teşekkür'', ''Erdoğan yanınızdayız'' şeklinde slogan attı.

Taşınan pankartlarda, ''Arap liderleri, Erdoğan'dan ders alsın'', ''Erdoğan'ın verdiği ders Müslümanların birliğini siyonistlere gösterdi'' yazıları dikkati çekti.

Gazze'deki saldırıları kınayan göstericiler ayrıca, ''İsrail'e ölüm'', ''ABD'ye ölüm'' şeklinde slogan attı. Göstericiler, daha sonra sessizce dağılırken, Büyükelçilik önünde güvenlik önlemleri alındığı görüldü.