kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Davutpaşa'daki patlamada ölenler anıldı

Giriş Saati : 31.01.2009 15:00
Güncelleme : 31.01.2009 21:09
Yeni Haber
Zeytinburnu Davutpaşa'daki bir iş merkezinde, 31 Ocak 2008'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 21 kişi anıldı.

Hayatını kaybedenlerin aileleri, yakınları ve mesai arkadaşları, Çifte Havuzlar Caddesi'nde toplandı. Gruptakiler, ellerinde karanfiller ve pankartlarla slogan atarak, patlamanın meydana geldiği iş merkezine kadar yürüdü. Burada grup adına konuşan patlamada hayatını kaybeden Gülhan Çubuk'un eşi İdris Çubuk, 21 kişinin hayatını kaybettiği, 117 kişinin yaralandığı patlamanın üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.

''Herkes tarafından nedeni, niçini, önlenebilirliği bilinen bir felaketi yaşadıklarını'' söyleyen Çubuk, ''2006'da Ümraniye'de, her gün Tuzla'da ve ülkemizin başka illerindeki iş yerlerinde yaşanan gerçekti. Patlamadan sonra, yasalarımızın görev ve yetki verdiği kurumlar görevlerini yapsalardı bu acıyı yaşamayacağımızı, iş güvenliğini, teftişleri, patlayıcı-parlayıcı madde denetimini, çalışma-iş yeri ve iskan ruhsatını, işçinin emeğini sömürmekle yetinmeden sigorta güvencesine bile tenezzül eden zihniyeti öğrendik'' dedi.

Çubuk, Davutpaşa'da yakınlarını kaybetmiş ve yaralanmış aileler olarak, iş güvenliği, sağlıklı yaşam koşulları, kanun dışı çalışma koşullarını sona erdirmek için davalarının takipçisi olacaklarını kaydetti.

Anma törenine katılanlar daha sonra, patlamada hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve karanfilleri, patlamanın gerçekleştiği alanda bulunan tuğlaların üzerine bıraktılar. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarının, anma töreninde göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

(AA)