kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Vehbi Orakçı, patlamada annelerini kaybeden 3 çocuğa ev sözü vermişti.

1 yıl geçti, maytap acısı hâlâ dinmedi

30.01.2009
Davutpaşa'da maytap atölyesindeki patlamada yakınlarını kaybeden aileler, "Kaymakamlığın verdiği cenaze paraları dışında yardım görmedik" dedi..
İstanbul Davutpaşa'daki bir maytap atölyesinde 31 Ocak 2008 tarihinde meydana gelen patlama sonucu 23 kişi hayatını kaybetmişti. Geçen bir yıl içinde acılı aileler, dava sürecinin ilerlemediğini ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini söylüyor. Psikolojileri bozulan, aile hayatları çöken çocuklar ve eşler, sosyal bir dramın kurbanı olmuş durumda... Aileler ve avukatları, belediyeler ve kamu kurumlarının sorumluları tespit edip, adalete bildirmekte yavaş davrandığını iddia ediyor.

TAZMİNAT ALAN AZ
Patlama sonrası Güvence Fonu'ndan ölenlerin ailelerine 100 bin TL para ayrıldığı belirtilirken, bu parayı alan çok az sayıda aile var. Alanların çoğu da düşük miktarlardan şikâyetçi. Patlamanın olduğu atölyede sigortasız çalışan işçilerin aileleri ise mağdur oldukları halde, patlamaya sebep oldukları öne sürülerek, bu fondan yararlandırılmadı. n Henüz 21 yaşında yaşamını yitiren Hasan Akhun'un annesi Nafiye Akhun, "Oğlum ölünce eşimin de sağlığı bozuldu. Bir tek benim maaşıma kaldık. Yardım ettik diyen yalan söylüyor" ifadesini kullandı. n 43 yaşındaki eşi Ömer Vural'ı kaybeden Güssu Vural, patlama olacak korkusuyla evinden dışarı çıkamadığını anlatıyor. n Yine patlamada ölen Lezgi Şimşek'in eşi Salih Şimşek ise en büyük 12 yaşında 6 çocuğuyla ortada kaldığını söylüyor. n Dursun Çelik'in oğlu Sevdat (22), Davutpaşa'daki patlamanın olduğu işyerine askerden geldikten sonra girmiş. Baba Çelik, "Cenaze masrafı diye aldığımız yardımlar dışında herhangi bir para almadık" diyor.